ACTUALITATE 27 februarie 2013

APIA face apel la fermieri: „Prezentați-vă la sediu atunci când sunteți invitați!”

de Székely Emőke | 503 vizualizări

Vineri începe campania de depunere a cererilor pentru subvențiile pe terenuri agricole

septembrie2011_12_apia

Din data de 1 martie începe campania de depunere a cererilor pentru subvențiile pe terenuri agricole, iar APIA Covasna va trimite invitații fermierilor prin care aceștia sunt programați pentru a-și depune cererile.

Directoarea instituției, Angela Negoiță, spune că este important ca fermierii să vină la APIA atunci când sunt programați pentru că altfel vor fi reprogramați la coadă, ceea ce nu e sigur că le va conveni. „Fiecare fermier primește invitație, iar noi facem apel la ei să respecte programarea făcută și să se prezinte cu toate actele necesare. Anul acesta nu sunt modificări în procesul de depunere a actelor, nici în modul de acordare a subvențiilor. Cererile pentru subvenția pe terenuri se depun între 1 martie și 15 mai, după care, între 16 mai și 10 iunie se va percepe o penalizare de 1% pe zi” – a declarat Angela Negoiță.

Aceasta a mai spus că deși au trecut câțiva ani de când subvențiile se acordă după aceeași formulă, fermierii nu știu nici acum ce trebuie să facă. Negoiță a punctat că nu funcționarii APIA sunt cei care trebuie să completeze și să semneze cererile pentru subvenții, ci fermierii.

„Trebuie știut faptul că anul acesta aproape tot județul cade la teledetecție, de aceea îi rog pe fermieri să își măsoare terenurile și să știe exact unde se află parcela pentru care cer subvenție. Aproape tot județul cade anul acesta la teledetecție, așadar este important ca ceea ce declară fermierul să fie identic cu ce fotografiază satelitul, în caz contrar fermierul în cauză va fi retras de la plată” – mai spune Angela Negoiță.

 

Teme articol: APIA Covasna
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.