ECOLOGIE 10 februarie 2013

Elevii din Sfântu Gheorghe, parte a competiţiei „Oraşul Reciclării”

de Monica Vrânceanu | 772 vizualizări

Trei mari licee din Sfântu Gheorghe au intrat într-o competiţie care va dura trei săptămâni şi care va fi derulată de către Primărie, în parteneriat cu societatea de salubrizare Tega. Competiţia are ca temă colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje, iar cele trei licee participante sunt Colegiul Naţional Mihai Viteazul, Colegiul Székely Mikó şi Liceul Mikes Kelemen. Organizatorii concursului vor căuta să identifice în unul dintre cele trei licee Clasa Reciclării – mai exact clasa care va strânge cea mai mare cantitate de deşeuri din hârtie, pet-uri, sticlă şi cutii de aluminiu (aici fiind vorba în principal doze de suc).

reciclare eco-rom ambalaje

Potrivit organizatorilor, fiecare liceu va strânge într-o zi de vineri stabilită prin regulament cantităţile de deşeuri pe o săptămână de şcoală, iar clasa care va avea cea mai mare cantitate va primi în dar un animăluţ; mai mult, fiecare elev al clasei respective va fi motivat cu premii individuale valoroase. Prima acţiune de colectare a avut loc vineri, pe 8 februarie, la Colegiul Székely Mikó, iar săptămâna aceasta, pe 15 februarie, va fi rândul celor de  la Colegiul Naţional Mihai Viteazul, iar în data de 22 februarie preluarea deşeurilor colectate de către elevi se va face la Liceul Mikes Kelemen. Principala motivaţie a competiţiei o reprezintă conştientizarea importanţei reciclării selective prin identificarea după culori a containerelor amplasate tocmai în acest sens în instituţii.

Iniţiativa este parte a concursului pentru titlul „Oraşul Reciclării”, concurs la care s-au înscris 20 de oraşe din ţară şi unde marele premiu constă într-o zonă de picnic în valoare de 15.000 de euro, complet amenajată conform Legii Picnicului în vigoare. Concursul care promovează şi stimulează colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje este organizat de Eco-Rom Ambalaje SA, iar condiţia de bază pentru a câştiga este ca locuitorii oraşului să colecteze o cantitate cât mai mare de deşeuri de ambalaje.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.