ACTUALITATE 12 martie 2013

Primarul Antal Árpád nu renunţă la parcarea subterană

de Monica Vrânceanu | 473 vizualizări

martie2012_30_antal

Chiar dacă în ultima vreme tot mai multe persoane au criticat intenţia municipalităţii Sfântu Gheorghe de a construi o parcare subterană în centrul oraşului, primarul Antal Árpád nu vrea să renunţe la proiect.

Potrivit primarului, parcarea subterană cu 207 locuri, care se va construi în centrul oraşului, este parte a Planului Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) şi nu poate fi privită separat de acesta. Antal a explicat că, pe lângă parcarea subterană, PIDU mai cuprinde inclusiv reabilitarea totală a 19 străzi din oraş, plus alte puncte.

Parcarea subterană este parte a PIDU, ca şi reabilitarea celor 19 străzi, deci nu există varianta de a renunţa la ceva. Avem un proiect de aproximativ zece milioane de euro, din care trei milioane sunt aportul propriu: din aceste trei milioane de euro se vor face străzile, parcajul subteran şi altele. Uniunea Europeană va suporta restul de 70%, dar parcarea nu este deci un proiect singular, ci parte a unui proiect mult mai amplu. Nu renunţăm la parcare şi la restul proiectului pentru că e un proiect de viitor. Eu gândesc pe termen lung pentru oraş, nu mă gândesc doar la ziua de azi şi la cea de mâine, ci şi la generaţiile viitoare care vin (... ). Și oricum nu sunt genul care să renunţ atât de uşor”, a mai spus Antal Árpád.

Un proiect amplu al Primăriei Sfântu Gheorghe prevede modificarea totală a centrului oraşului, astfel încât acesta să fie transformat în spaţiu pietonal şi zone verzi – pe porţiunea din faţa Teatrului – Galeriile de Artă – Consiliul Judeţean – Prefectură, cu extinderea Parcului Elisabeta. Astfel, susţine municipalitatea, traficul ar fi descongestionat şi parcările de la suprafaţă ar dispărea, urmând să se realizeze o parcare subterană cu o capacitate de 207 locuri.

Tot mai mulţi oameni au criticat însă planul parcării subterane, spunând că aceasta nu-şi are rostul în Sfântu Gheorghe şi că banii respectivi ar trebui investiţi în alte chestiuni prioritare. Printre cei care au contestat acest proiect s-a aflat şi omul de afaceri Ioan Țiţeiu, patronul firmei Arcon, cel mai mare contribuabil la bugetul local. În viziunea lui Țiţeiu, inclusiv planurile de a construi Parcul Industrial de la Câmpu Frumos nu se justifică în prezent, deoarece alte parcuri de acest gen sunt goale în întreaga ţară.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.