SOCIAL 13 martie 2013

500 de pensionari au subvenţii mai mici

de Székely Emőke | 536 vizualizări

În urma majorării pensiilor ajutorul de încălzire a scăzut

În Sfântu Gheorghe s-au înregistrat doar câteva cazuri sporadice în care subvenţia pentru căldură a fost tăiată total din cauza majorării pensiilor. În jur de 500 de pensionari vor primi însă subvenţii mai mici după ce majorarea pensiilor i-a făcut să treacă de anumite praguri prevăzute de lege, astfel cuantumul ajutorului a scăzut.

„Începând cu luna februarie, când a avut loc majorarea pensiilor, lumea ne caută în permanenţă la sediul nostru de pe strada Erege. Numai în ultimele zile sute de persoane au adus declaraţii în care ne înştiinţează despre faptul că li s-a schimbat venitul. În cele mai multe cazuri oamenii nu îşi pierd ajutorul în totalitate, ci numai parţial” – a declarat şeful Direcţiei de Asistenţă Comunitară din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe, Tankó Vilmos.

Legea prevede că în cazul modificărilor de venit persoanele beneficiare de ajutor de încălzire trebuie să anunţe această schimbare. În Sfântu Gheorghe, anul acesta 3.500 de persoane au solicitat ajutor de încălzire, 60% dintre ei fiind pensionari.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.