ACTUALITATE 28 martie 2013

Consiliul Județean și-a votat bugetul

de Székely Emőke | 598 vizualizări

Anul acesta administrația publică județeană se va gospodări din 37 de milioane de euro

În cadrul ședinței ordinare de joi a Consiliului Județean Covasna, aleșii au votat bugetul pe acest an. Majoritatea banilor vor merge în sectorul social, dar sunt alocate sume și pentru investiții. Anul acesta administrația publică județeană se va gospodări din 37 de milioane de euro.

„Vom face câteva investiții anul acesta și din surse proprii. Vom moderniza drumul către Valea Crișului, valoarea acestei lucrări fiind de 1,9 milioane de lei. De asemenea vom aloca 2,7 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor de modernizare la Spitalul Județean” – a declarat Tamás Sándor. Vor fi lucrări și în Sfântu Gheorghe, de exemplu vechea centrală termică din spatele Bibliotecii Județene „Bod Péter” va fi reabilitată și transformată într-un centru cultural. Tamás Sándor spune că lucrările vor fi terminate în acest an.

Acesta a subliniat faptul că o mare parte din banii pentru investiții se vor duce pe plata salariilor angajaților pentru că, spune el, Guvernul a majorat salariile bugetarilor cu 15,5%, dar fondul de salarii nu l-a mărit.

Mare parte a banilor CJ – peste 27% – sunt absorbiți de Direcția Județeană de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului. Tamás Sándor a declarat că practic județul are în grijă și hrănește zilnic 1.200 de copii și 4.559 de persoane cu dizabilități.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.