STIREA ZILEI 29 martie 2013

EXCLUSIV! Împuşcat de poliţişti la Dobârlău

de Székely Emőke | 1783 vizualizări

Un bărbat urmărit de mai multă vreme a furat pistolul unui polițist din comună, motiv pentru care a fost împușcat

Polițiștii postului de poliție Dobârlău au împușcat joi un bărbat în timpul unei operațiuni ca-n filme. Acesta se află internat la Spitalul Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe, viața lui însă nu este și nici nu a fost pusă în pericol.

Infractor căutat

Tânărul în vârstă de 22 de ani o cunoștință mai veche a polițiștilor, fiind căutat pentru mai multe infracțiuni. Până acum însă a reușit să ocolească oamenii legii, mutându-se din localitate. În cursul zilei de joi însă angajații postului de poliție din Dobârlău au aflat că acesta s-a întors în localitate, așadar au mers la domiciliul acestuia pentru a-l invita la secție pentru audieri. Infractorul însă a încercat să scape și de această dată.

Încăierare în toată regula

Ajunși la casa bărbatului căutat, polițiștii au observat că acesta a luat-o la sănătoasa. Unul dintre polițiști a fugit după el și a reușit să îl prindă, moment în care toată familia bărbatului a sărit să îl bată pe omul legii. A urmat o încăierare generală, în care toată lumea dădea în polițist, iar urmăritul a furat pistolul acestuia. Celălalt polițist a observat acest lucru și l-a somat pe bărbat să stea pe loc, după care a tras un foc de avertisment în aer. Bărbatului nici prin gând nu i-a trecut să se oprească, astfel că polițistul l-a împușcat în picior.

Rudele bărbatului împuşcat au stat la coadă la Postul de Poliţie pentru a da declaraţii după ce au sărit la bătaie cu poliţiştii

Nu s-a dat bătut decât la spital

Cu toate că a fost rănit, infractorul și-a încercat din nou norocul și s-a adăpostit într-o casă din apropiere de unde a fost ridicat de un echipaj SMURD. Cei doi polițiști au intrat în casa în care s-a ascuns acesta, au reușit să îl imobilizeze, apoi au chemat un echipaj SMURD, iar pistolarul a ajuns la spital unde este păzit de polițiști. Potrivit spuselor purtătoarei de cuvânt a UPU Covasna, Pataki Annamária, acesta se află internat la secția de chirurgie, starea lui fiind stabilă.

Polițiștii au acționat corect

Purtătoarea de cuvânt a IPJ Covasna, Diana Lolu, ne-a declarat că cei doi colegi ai ei au acționat conform legii, iar viața bărbatului dornic de aventură nu a fost pusă niciun moment în pericol. „Colegii mei au acționat conform legii, bărbatul a fost somat verbal, apoi polițistul a tras un foc de avertisment, iar când a observat că nu se oprește, l-a împușcat în picior conform procedurii legale. Menționez expres că viața bărbatului nu a fost pusă în pericol, iar colegii mei și-au efectuat îndatoririle de serviciu așa cum trebuie. Cazul este în cercetare sub supravegherea Procuraturii, iar bărbatul este cercetat deocamdată pentru ultraj și nerespectarea regimului armelor și munițiilor” – ne-a spus Diana Lolu.

Oamenii nu vorbesc

Localnicii din Dobârlău nu prea vor să vorbească despre această întâmplare şi spun că nu știu ce s-a întâmplat. În curtea postului de poliție din localitate, ieri după-masă erau mascații și familia care a sărit la polițist pentru a-și apăra ruda. Cu mic cu mare așteptau în fața postului să intre și să fie audiați. Și pentru a nu face din nou vreo prostie, mascații au stat în permanență cu ochii pe ei.

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
Procuror?!?!, 30 martie 2013
Dl. Procuror, acesti indivizi care se sustrag cercetrailor, fura arma politistului, se baricadeaza in case, vor sa foloseasca arma sustrasa, DE CE sunt cercetati in stare de libertate?!??!?! Cati bani citeste integral
Pana, 30 martie 2013
nu ms mira daca politistului i s-ar imputa lipsa de tact,,era la ordina zilei in c onceptia fostei conduceri a Politiei Romana,,iar infractorul sa fie scoasa victima politistilor.Refritor la dna citeste integral
Adrian Baciu, 30 martie 2013
Oricum politistul este cercetat sub aspectul savarsiriii infractiunii de purtare abuziva. Asteptati finalizarea anchetei.
Paul, 29 martie 2013
Felicitari!Politistii au actionat corect!Cei care se indoiesc sunt invitati la o plimbare printr-un astfel de cartier.
Safta Alexandru, 29 martie 2013
politistii au actioanat cu mult curaj.....si nu s-au lasat intimidati...Bravo Lor!!!asa ar fii trebuit sa procedeze mai demult;)
gill, 29 martie 2013
explica-te cand spui abuz stii exact ce este, sau ai auzit pe undeva cuvantul?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.