LIFESTYLE 27 martie 2013

Un om de ştiinţă american oferă un premiu de 10.000 de dolari. Ce provocare lansează

de Covasna Media | 1225 vizualizări

Un om de ştiinţă american a lansat o provocare inedită, cu un premiu care s-ar putea ridica la 20.000 de dolari, dublul sumei oferite. Competiţia este destinată celor care cunosc bine Biblia şi care au şi cunoştinţe foarte bune de ştiinţă.

Joseph Mastropaolo, un creaţionist din California, vrea să ofere un premiu de 10.000 de dolari celui care ar putea demonstra, în faţa unui judecător, că ştiinţa contrazice cu adevărat interpretarea literală a Genezei.

Oponentul său, dacă va accepa provocarea, va oferi la rândul său un premiu de 10.000 de dolari, astfel încât suma totală va ajunge la 20.000 de dolari.

Mastropaolo, va fi “avocatul Bibliei” şi va prezenta argumente conform cărora Cartea Genezei relatează evenimente care s-au întâmplat întocmai, scrie The Guardian.

El aşteaptă un om de ştiinţă care să poată demonstra contrariul şi oricine crede că este pregătit poate să participe.

“Evoluţioniştii sunt oameni deştepţi, suficient de deştepţi să-şi dea seama că nu există nicio dovadă ştiinţifică pe care s-ar putea baza”, susţine el.

Potrivit lui Mastropaolo, evoluţia nu poate fi demonstrată ştiinţific, pentru că “în Univers nimic nu evoluează, totul degereaza, deci merge în direcţia opusă”.

Joseph Mastropaolo ţine discursuri în favoarea creaţionismului de 15 ani.

El are o diplomă în psihologie şi biomecanica la Universitatea din California şi a realizat multe articole pentru The Creation Science Hall of Fame, un site care prezintă ipoteze în favoarea crestionismului ştiinţific.

Această teorie este respinsă de cei mai mulţi oameni de ştiinţă, adepţi ai evoluţionismului.

Însă, un sondaj realizat în 2012 a demonstrat că 46% dintre americani cred în interpretarea literală a Bibliei.

Mastropaolo spera că acest inedit proces va duce la îmbunătăţirea dezbaterilor privind geneza şi evoluţia. The Literal Genesis Trial va avea loc la un tribunal din Santa Ana, California.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.