ACTUALITATE 10 aprilie 2013

Programul Rabla porneşte mai greu în 2013. Proprietarii vor primi 6500 de lei pentru fiecare maşină casată

de Covasna Media | 609 vizualizări

Noul program Rabla porneşte cu întârziere anul acesta. Guvernul a stabilit însă o serie de modificări pentru programul de înnoire a parcului auto. Cea mai importantă este legată de suma pe care proprietarii o vor primi pentru fiecare maşină casată: 6500 de lei, aproape dublu faţă de anii trecuţi. Totuşi, pentru achiziţionarea unei maşini noi, doritorii vor putea folosi un singur tichet, şi nu trei, ca în ultimele ediţii.

În mod normal, programul trebuia să demareze la 15 aprilie. Guvernanţii nu au pus însă la punct toate detaliile, aşa că au amânat eliberarea tichetelor. Cei care vor să scape însă de maşinile vechi pentru a-şi cumpăra un autoturism nou trebuie să ştie că vor primi circa 6500 de lei pentru o maşină casată, cu aproape 3000 de lei mai mult decât până acum.

Pe de altă parte, nu mai pot fi folosite trei tichete pentru achiziţionarea unui autoturism nouci unul singur. Mai mult decât atât, voucherele vor fi nominale.

Măsurile de schimbare a programului au fost luate tocmai pentru a combate piaţa neagră a tichetelor Rabla. Autorităţile atenţionează chiar că pe internet au apărut deja anunţuri cu tichete noi de vânzare, dar în realitate voucherele pentru 2013 nu au fost eliberate încă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.