AUTO 15 aprilie 2013

Programul Rabla – Doar 20.000 de vouchere. Nu toate sunt pentru populație

de Covasna Media | 872 vizualizări

Programul Rabla începe anul acesta mai târziu, însă adevărata veste tristă e că numărul tichetelor va fi cu mult mai mic. Luna viitoare, Ministerul Mediului va scoate pe piaţă doar 20.000 de vouchere, adică mai putin de jumatate faţă de anul trecut. Iar numărul tichetelor nu va fi suplimentat, pentru că nu sunt bani.

Programul Rabla demarează anul acesta cu destule modificări faţă de cum a funcţionat anul trecut. Pentru început, vestea bună e că anul acesta tichetul are o valoare mai mare, de 6.500 de lei, faţă de 3.800 de lei cât a fost în anii precedenţi.

Va putea fi folosit însă de sine stătător, pentru că statul a impus noi reguli: un singur tichet predat pentru o maşină nouă. Voucherul este transmisibil, dar numai o singură dată.

Veştile proaste vin atunci când vorbim despre numărul tichetelor. Doar 20.000 la nivel naţional şi nu toate disponibile pentru populaţie. Rabla 2013 vrea să înnoiască şi parcul auto al instituţiilor publice.

17.000 de tichete vor fi distribuite pentru persoanele fizice şi juridice şi 3.000 pentru instituţiile publice. Distribuirea efectivă a tichetelor urmează să aibă loc precis pe data de 15 mai, dat fiind că procedura prevede şi un termen de contestare”, a declarat pentru Digi24 Rovana Plumb, ministrul Mediului.

Programul Rabla 2013 e mai sărac anul acesta din cauza moştenirii pe care taxa auto a lăsat-o, spun autorităţile. Statul român e nevoit acum să restituie aproape 1 miliard de lei din cauza respectivei legi, bani care provin din fondurile Administraţiei de Mediu.

Anul trecut, prin programul Rabla s-au vândut 45.000 de maşini noi.

Distribuie articolul:  
|

AUTO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.