CULTURA 21 aprilie 2013

„Basmele lui Zamfir” ajung în grădinițe

de Monica Vrânceanu | 741 vizualizări

Gheorghe Zamfir şi Miltiade Nenoiu vor face un tur al grădinițelor din Sfântu Gheorghe și Covasna, citindu-le copiilor povești

Gheorghe Zamfir va lansa astăzi, la Centrul de Cultură Arcuș, volumul intitulat „Basmele lui Zamfir”. Lansarea va avea loc în cadrul deschiderii expoziției „Gheorghe Zamfir – 55 de ani în slujba naiului” de la Arcuș, unde vizitatorii vor putea admira o colecție impresionantă de 30 de naiuri, fotografii și discuri aparținând maestrului Zamfir.

Campania de promovare a Cărții de povești ia o formă inedită, pentru că Gheorghe Zamfir, alături de președintele Uniunii Muzicienilor Interpreţi din România, Miltiade Nenoiu, vor face un tur al grădinițelor din Sfântu Gheorghe și Covasna, citindu-le copiilor povești din acest volum.

„Cred că va fi un schimb de experiență artistică folositor, care să ne aducă bucurie în suflet. Basmele mele se adresează atât copiilor, cât și celor adulți. Am compus și versuri pentru unele din povești, chiar și cântecele. Voi merge cu mare drag, alături de prietenul meu de-o viață, Miltiade Nenoiu, să citesc povești copiilor din grădinițe (…)”, a declarat Gheorghe Zamfir referindu-se la acest eveniment.

Miltiade Nenoiu a declarat, la rândul său, că poveștile pe care le va citi alături de Gheorghe Zamfir la Sfântu Gheorghe vor fi citite în premieră mondială, astfel că cei mici vor avea ocazia să participe la o acțiune într-adevăr deosebită.

„Alături de autor, voi citi și eu, la prima vedere, din aceste povești. Sunt fermecat de includerea acestui eveniment în Festivalul Zamfir și sunt convins de succesul acțiunii. Întâlnirea copiilor cu poveștile maestrului Zamfir va fi plină de mister, de farmec, de inedit și va rămâne în tezaurul afectiv al fiecăruia dintre copiii prezenți ca un bulgăre de aur”, a spus Miltiade Nenoiu.

Expoziția „Gheorghe Zamfir – 55 de ani în slujba naiului” se deschide în această după-masă de la ora 17, în Galeria din Grajd a Centrului de Cultură Arcuş. Cei care doresc să participe vor avea pus la dispoziție un autobuz care va pleca la 16,30 din fața Teatrului. Vizitatorii expoziției vor vedea aici de la zeci de discuri de aur și de platină obținute în diverse locuri de pe mapamond și până la naiuri – dintre care unul are un metru înălțime și până la fotografii prețioase, în care artistul apare alături de marile personalități ale lumii.

Prima ediție a Festivalului Gheorghe Zamfir de la Sfântu Gheorghe este organizată de Uniunea Muzicienilor Interpreți din România, în parteneriat cu Asociația de Tineret Ecou și Centrul de Cultură Arcuș, festivalul având locații atât în județul Covasna cât și în județul Brașov. Joi, 25 aprilie, pe scena Teatrului din Sfântu Gheorghe, publicul covăsnean va avea parte de un concert extraordinar Gheorghe Zamfir cu taraf. Evenimentul care închide festivalul va fi înregistrat și transmis de către Televiziunea Română. Festivalul este realizat cu sprijinul Ministerului Culturii, al Primăriilor Sfântu Gheorghe și Brașov, al Consiliului Județean Covasna și al Filarmonicii Brașov.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.