ACTUALITATE 8 mai 2013

Lansare Club OSUBB la Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 1635 vizualizări

În cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe a avut loc la Cortul de Tineret o dezbatere pe tema Cluj vs București, în care tinerii plecați să studieze în aceste două orașe au adus cu ei invitați, colegi, prieteni și mai bine de o oră s-au angrenat în discuții, aducând diverse argumente pro sau contra celor două orașe, cu privire la trai, oportunități de angajare, de învățare, locuri de vizitat, de distracție și activități culturale.

Acesta a fost momentul în care studenți ai Universității Babeș Bolyai din Cluj ne-au dezvăluit faptul că OSUBB (Organizația Studenților din Universitatea Babeș Bolyai) dorește să lanseze un club OSUBB pentru studenții care  învață la filiala UBB din Sfântu Gheorghe.

„Ne bucurăm că am ajuns în zi de sărbătoare la Sfântu Gheorghe și am reușit să sincronizăm deschiderea clubului OSUBB cu zilele orașului. De un an de zile ne gândim să extindem organizația și am ales orașul Sfântu Gheorghe, deoarece mediul universitar este foarte asemănător cu cel din Cluj. Este promovat multiculturalismul și credem că aici va fi primul pas unde organizația noastră se va putea dezvolta. Prin intermediul acestui club vrem să implicăm mișcarea studențească din Sfântu Gheorghe. Știm că în acest oraș voluntariatul este foarte bine reprezentat la nivel gimnazial și liceal și de aceea credem că prin proiecte cu viitorii și actualii studenți o să ajungem la proiecte profesionale care vor dezvolta studenții din extensia UBB Sfântu Gheorghe”, a declarat Horațiu Rândașu, coordonator imagine și PR OSUBB Cluj.

În ceea ce privește ariile de dezvoltare ale clubului, la început acesta se va baza pe partea de profesional, de proiecte, iar mai apoi se va ajunge la aria de reprezentare. Reprezentanții OSUBB Cluj au mai precizat faptul că, în timp, vor să ajungă în punctul în care OSUBB Sfântu Gheorghe va aduce aportul național la schimbarea vieții studențești din România.

Un alt scop al acestui club ar fi încurajarea tinerilor din Sfântu Gheorghe să se înscrie la facultățile din acest oraș, deoarece pentru mulți este dificilă deplasarea, iar din motive financiare nu își permit să învețe într-un centru universitar cum este Clujul, Bucureștiul, Iașiul, Brașovul, dar totuși ar vrea să participe la viața universitară, să asiste la cursuri, să urmeze o facultate, să aibă o diplomă de studii superioare.

Inițiativa lansării acestui club aparține studenților de la extensia UBB Sfântu Gheorghe, reprezentantul lor fiind Boros Zoltán Attila.

Horațiu Rândașu, coordonator imagine și PR, Mihai Coștiug, coordonator Relații externe, Boros Zoltán Attila, student extensia UBB Sfântu Gheorghe au menționat faptul că prin voluntariat, bun simț și responsabilitate putem să ne dezvoltăm și să contribuim activ și pozitiv la viața socială a României.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Roxana colega lui Horațiu, 23 septembrie 2016
Bravo Horațiu!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.