ACTUALITATE 22 mai 2013

Turismul, afectat de drumul spre Balvanyos

de Monica Vrânceanu | 1123 vizualizări

Gropile de pe DJ 113, umplute cu balast pentru a preveni accidentele

Primarul comunei Turia, Daragus Attila, este tot mai supărat pe situația DJ 113 Târgu Secuiesc – Balvanyos și spune că acesta a devenit un brand rușinos pentru comuna sa.

Daragus Attila declară că drumul a devenit aproape impracticabil, oamenii își rup mașinile în el, turiștii nu vin în zonă tocmai din această cauză și, pentru că trece prin Turia, toate oalele se sparg în capul său.

„Pe mine mă înjură lumea din cauza drumului și spune că-s cel mai prost primar, oamenii nu înțeleg că nu am nicio putere să fac ceva. Pierdem o grămadă de turiști, care când aud de drumul ăsta se decid să nu mai vină încoace, chiar de sunt obiective deosebite: Lacul Sfânta Ana, băi, ape minerale... Am vrut să-l trecem la Drumuri Naționale, nu l-au vrut, ni l-au dat înapoi, că n-aveau bani să investească. Iar noi, de ani de zile, nu suntem în stare să rezolvăm ceva”, spune primarul Daragus.

Primarul e cu atât mai supărat cu cât drumul e aproape impracticabil și pare că nimeni dintre factorii decizionali nu vede acest lucru sau nu ia în seamă implicațiile – mai ales alungarea turiștilor, care pentru zonă sunt foarte importanți, deoarece ar putea aduce bani frumoși aici. Potrivit lui Daragus, drumul nu a fost reparat serios de la realizarea sa, din 1968, adică de 45 de ani.

„Am ajuns să punem balast în gropile mari, pentru că sunt periculoase. Dar asta nu e o soluție și se pare că sunt prea puțini alegători în zona asta, ca să „conteze” drumul. Eu nu mă pot atinge de drumul acesta, că dacă aș putea m-aș apuca și aș astupa gropile cu balast amestecat cu ciment. 100 de metri de aș face zilnic, și tot l-aș termina”, ne-a mai spus Daragus Attila.

DJ 113 Târgu Secuiesc – Bixad are în total o lungime de aproximativ 40 de kilometri, iar cea mai problematică porțiune este cea dintre Târgu Secuiesc și intersecția care duce spre Lacul Sfânta Ana, adică o distanță de 25 de kilometri.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.