AUTO 14 mai 2013

Județele cu cei mai proști șoferi din România. Top naţional

de Covasna Media | 2334 vizualizări

În unele județe ale patriei, doar 30% dintre candidați reușesc să obțină permisul de conducere din prima încercare. Printre cei mai nepricepuți șoferi se numără cei din Harghita și Covasna, Giurgiu și Olt.

Candidații din Harghita pică cel mai mult la examenul de condus. Un procent de peste 67% dintre harghiteni nu au reușit să ia permisul auto din prima încercare. Ei sunt urmați de cei din județul Giurgiu (66,47%) și Covasna, cu 66,44% de picați. Rezultate rușinoase au obținut și oltenii.

Aproape două treimi dintre cei care s-au prezentat la examenul pentru obţinerea permisului de conducere nu au reuşit să treacă de cele două probe - teoretică şi practică.

Într-un top al celor mai slabi pregătiţi candidaţi din Oltenia, pe primul loc se află cei din judeţul Olt, urmaţi de mehedinţeni şi gorjeni. 63,7% dintre candidaţii din Olt au picat proba teoretică sau pe cea practică, iar în Mehedinţi au fost respinşi aproape 61% dintre cei care vor să obţină permisul de conducere, scrie gds.ro.

Aceste două judeţe sunt urmate de Gorj, cu aproape 60% dintre candidaţi respinşi la prima examinare, şi de Dolj, cu 59,6% respinşi. Cei mai conştiincioşi au fost vâlcenii, 43% dintre ei promovând din prima încercare examenul.

Aceeaşi statistică a DRPCIV mai arată că la Piteşti nu se mai obţin chiar atât de uşor permisele de conducere, judeţul Argeş figurând în acest clasament cu 57% candidaţi respinşi la examenele pentru obţinerea permiselor de conducere susţinute pe parcursul anului trecut, ca şi Vâlcea.

La polul opus, județele cu cei mai buni șoferi sunt Prahova, cu peste 54.71% de candidați care au reuşit să obţină permisul de conducere din prima încercare. Cu un procent de reuşită de peste 50% se situează şi conducătorii auto din Bihor, Sibiu şi Bucureşti.

Oraşele cu cele mai multe decese în urma accidentelor rutiere

Raportul INML pe 2012, arată că din totalul de 2163 decese înregistrate în urma accidentelor rutiere, la nivel naţional, cele mai multe sunt în Bucureşti: 227.

Şi în vestul ţări numărul accidentelor a produs foarte multe victime. La Timişoara 101 oameni au murit în accidente, iar la Iaşi 99.

Următoarele poziţii în acest clasament subru sunt ocupate de Craiova, cu 92 de persoane ucise în accidente şi Târgu-Mureş cu 80 de decese.

O sută de morţi în primele trei luni

Aproape o sută de oameni au murit pe şoselele României în primele trei luni ale acestui an. Din cauza vitezei neadaptate la condiţiile meteo, au avut loc 343 de accidente, cu unul mai puţin ca anul trecut.

Din păcate, din această cauză, numărul morţilor a crescut de la 70 la 78. De asemenea, 371 de oameni au fost răniţi grav, cu 11 mai mulţi faţă de 2012.

Cei care au depăşit viteza legală au provocat  alte 27 de accidente. Au murit, din acest motiv, 16 persoane iar alte 19 au fost rănite grav.

Distribuie articolul:  
|

AUTO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.