AUTO 9 mai 2013

Mai avem nevoie și de... zebră

de Székely Emőke | 738 vizualizări

Centura ocolitoare a orașului este periculoasă pentru pietoni

Pe drumul național 12, la ieșirea din Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc, sunt mai multe supermarketuri, însă nu și trotuare sau treceri de pietoni, astfel că acest drum reprezintă un potențial pericol pentru pietonii care doresc să traverseze strada. În acest sens reprezentanții IPJ Covasna au înștiințat autoritățile pentru a lua măsuri.

„Deocamdată nu s-au produs accidente aici, probabil și pentru că mașinile circulă cu viteză redusă, unii ies de la supermarketuri, alții intră. Pericolul însă există, motiv pentru care am înștiințat reprezentanții Drumurilor Naționale și Primăriei Sfântu Gheorghe pentru a amenaja treceri de pietoni” – a declarat adjunctul șefului IPJ Covasna, Silviu Stoenescu. Acesta a precizat că înștiințări similare au fost transmise în tot județul, în special în comunele în care trec drumuri naționale, însă trecerile de pietoni lipsesc.

Managerul municipiului Sfântu Gheorghe, Czimbalmos-Kozma Csaba, spune că soluția ideală ar fi construirea unei centuri care ar ocoli de tot orașul, dar și comunele Chilieni și Coșeni. Potrivit acestui plan, drumul ar fi deviat la intrarea în Coșeni și s-ar intersecta cu DN 12 după ieșirea din Sfântu Gheorghe. „Acesta este deocamdată doar un vis, pentru că în actuala situație politică nu primim sprijin material pentru acest lucru, iar Sfântu Gheorghe nu este un oraș atât de mare încât construirea acestei centuri să reprezinte o prioritate pentru Guvern” – a declarat Czimbalmos.

Distribuie articolul:  
|

AUTO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.