ACTUALITATE 20 iunie 2013

Promisiuni pentru păgubiții Dacia

de Székely Emőke | 438 vizualizări

Deputatul UDMR Fejér László Ödön continuă demersurile începute de fostul senator Bokor Tibor, și spune că până în luna septembrie a acestui an toți cei care au plătit avans pentru un autoturism Dacia înainte de 1989 își vor primi banii înapoi.

Pe vremea când a fost senator, actualul primar din Târgu Secuiesc, Bokor Tibor, a militat pentru despăgubirea persoanelor care au plătit avans pentru Dacie. Demersurile lui au dat rezultate, astfel că în 2008 a apărut o lege care a prevăzut acest drept și mai mult de 30.000 de persoane și-au primit banii înapoi. Legea însă era incompletă pentru că prevedea că despăgubirile pot fi acordate doar acelor persoane care au plătit avans la CEC, nu și la Banca Română de Dezvoltare.

„Am discutat cu membrii Comisiei de Buget a Camerei Deputaților și cu cei din Ministerul Finanțelor și am convenit să își primească banii și persoanele care au plătit avansul pentru Dacie la Banca Română de Dezvoltare. Despăgubirea este în valoare de 28.000 de lei pentru fiecare persoană, și sper ca până în luna septembrie oamenii să își primească banii” – a declarat deputatul Fejér László Ödön, adăugând că i se pare discriminatoriu ca doar cei care au plătit la CEC să își primească banii înapoi.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.