ACTUALITATE 1 iulie 2013

„Dragostea este bucuria de a face altora bucurii”

de Covasna Media | 1040 vizualizări

Sâmbătă, într-o zi de mare sărbătoare – prăznuirea Sfinților Petru și Pavel – „Reuniunea Femeilor Ortodoxe” din Întorsura Buzăului a invitat membrele Asociației la prima Adunare Generală care a avut loc la Casa de Cultură a orașului, în prezența preotului Ciprian Popica.

Asociația a fost înființată în anul 1936 de doamna preoteasă Zoia Neagovici Negoescu și a ajutat familiile nevoiașe, văduvele și orfanii în timpul războiului; activitatea Asociației – întreruptă în perioada comunistă – a fost reluată în 11 decembrie 2011, prin preluarea steagului și cu binecuvântarea IPS Ioan, Arhiepiscopul Covasnei și Harghitei.

Scopul asociației este sprijinirea activității sociale a Parohiilor ortodoxe din zona Întorsura Buzăului, promovarea și întărirea activității cultural-religioase din zonă și păstrarea tradițiilor locale.

Obiectivele urmărite de asociație sunt sprijinirea bătrânilor singuri, a copiilor orfani, a familiilor cu probleme și a victimelor violenței domestice; acordarea burselor de merit copiilor cu rezultate deosebite la învățătură, dar cu o situație materială precară; inițierea de proiecte pentru prevenirea abandonului școlar; stimularea voluntariatului în rândul enoriașilor Parohiilor din zonă; acordarea de premii de excelență elevilor cu rezultate foarte bune la învățătură; organizarea unor activități de promovare și păstrare a tradițiilor locale.

Membrii fondatori împreună cu cele 188 de membre înscrise în asociație au organizat serate caritabile și alte acțiuni de strângere de fonduri pentru a soluționa câteva probleme ale semenilor lor: au acordat trei burse lunare, în valoare de 200 lei fiecare pentru două studente la Facultatea de Medicină și pentru un liceean, un ajutor în valoare de 1.000 euro unei mame cu trei copii care a suferit o intervenție chirurgicală la inimă, un ajutor de 1.000 de euro unei mame cu patru copii pentru schimbarea unei proteze la picior, 15 televizoare donate bolnavilor de la Spitalul din Întorsura Buzăului, trei mașini de spălat dăruite unor persoane cu dizabilități, pachete cu haine, alimente și dulciuri oferite bolnavilor, bătrânilor singuri și familiilor defavorizate în perioada sărbătorii Nașterii Domnului și Învierii Domnului, dulciuri dăruite copiilor în cadrul Proiectului „Reducerea abandonului și absenteismului în școlile ZEP în anul școlar 2012-2013”.

Președinta asociației, prof. Maria Popica, a acordat diplome persoanelor care s-au implicat în activitățile asociației și a înmânat decizii noilor membri. Persoanele care au beneficiat de ajutor au ținut să mulțumească Asociației pentru sprijinul acordat.

„Reuniunea Femeilor Ortodoxe” din Întorsura Buzăului va continua să ofere bursele de studiu celor trei tineri și va oferi ajutor financiar unui tânăr care a suferit un transplant de rinichi, precum și celor două familii care au copii cu probleme grave de sănătate.

E un lucru sfânt să alegi binele.

„Cel ce face bine, face mult. Cel ce slujește fericirii obștești mai mult decât voii sale, face bine” – spune Toma de Kemps.

Binele fiecăruia vine când se împlinește cu iubire, credință, milostenie și fericire binele altora, trăind și jertfind pentru alții. Bunul Dumnezeu va răsplăti acele fapte bune inspirate de duhul dragostei, probate de înțelepciune și împlinite cu curaj și lepădare de sine.

În activitățile lor, membrele asociației sunt călăuzite de dragoste, solidaritate, milostenie și jertfire pentru semeni. „Fiecare trebuie să-i prefere pe toți în locul său” ne spune Sfântul Vasile cel Mare.

Se dorește înfăptuirea binelui prin fapte, prin exemplul propriu, iar faptele acestea să nu fie spre lauda oamenilor, ci spre slava lui Dumnezeu, Care este iubire (Ioan 4.8), iar „dragostea este bucuria de a face altora bucurii” (Sfântul Ioan Gură de Aur).

Prof. Iuliana Monica Muntean

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.