ACTUALITATE 29 iulie 2013

Relațiile diplomatice cu Thailanda, sărbătorite alături de Trupa Osonó din Sfântu Gheorghe

de Monica Vrânceanu | 718 vizualizări

Trupa de Teatru Osonó din Sfântu Gheorghe va susține astăzi un spectacol la Art and Culture Centre (Centrul de Artă și Cultură) din Bangkok, cu ocazia aniversării a 40 de ani de relații diplomatice între România și Thailanda.

Coordonatorul Trupei Osonó, Fazakas Misi, ne-a declarat că sărbătorirea a 40 de ani de relații diplomatice dintre cele două țări va cuprinde prezentarea proiectelor comune Moradokmai-Osonó, respectiv coproducţiile Carnival şi Nontok, precum şi o expoziţie de fotografie.

La aniversare sunt așteptați peste 150 de repreentanți oficiali ai ambasadelor și instituțiilor guvernamentale, dar și oameni din sfera economică și culturală din Bangkok. Aniversarea este organizată de ambasadorul Gruia Jacotă şi diplomatul cu însărcinări culturale Cristina Jacotă și va începe cu vernisajul unei expoziţii de fotografie care reface cele mai importante momente din povestea colaborării culturale dintre teatrele Osonó şi Moradokmai. Vor fi rostite discursuri oficiale, urmate de un cocktail și prezentarea celor două coproducţii teatrale ale trupelor partenere.

„Cu acest eveniment se încheie turneul de două luni în Asia al Trupei Osonó. Evenimentul va avea loc în clădirea imensă, de nouă nivele, a Bangkok Art and Culture Center, instituţie care nu este necunoscută pentru Trupa Osonó. În turneul din anul 2010, trupa noastră a inaugurat sala de teatru de la etajul nouă din clădirea proaspăt terminată atunci, cu spectacolul Fragmente din povestea rătăcirii. De atunci, în fiecare an, Osonó joacă în acest complex cultural, situat chiar în centrul Bangkokului”, a mai spus Fazakas Misi.

Colaborarea cu actorii thailandezi a început cu câțiva ani în urmă, iar la începutul acestei luni, echipa formată din  membrii trupei Osonó şi actori thailandezi a avut un turneu în Cambodgia, cu spectacolul Carnival, în regia lui Fazakas Misi. Spectacolul a avut cinci reprezentaţii, în trei oraşe. Trupa Osonó a fost înființată la Sfântu Gheorghe de Fazakas Misi, acesta fiind regizorul producțiilor puse mai apoi în scenă. Piesele Trupei Osonó au fost primite foarte bine de public, iar în ultima vreme au obținut numeroase premii în cadrul unor evenimente naționale și internaționale.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.