ACTUALITATE 5 august 2013

GospCom are sute de procese pentru recuperarea datoriilor

de Monica Vrânceanu | 483 vizualizări

Asociațiile de proprietari din Sfântu Gheorghe și proprietarii din Târgu Secuiesc, Întorsura Buzăului și Covasna continuă să aibă datorii de milioane de lei către Operatorul regional Gospodărie Comunală SA (GospCom).

Directorul general Fejér Alexandru ne-a declarat că datoriile populației se ridică la peste 3,5 milioane de lei, iar în prezent există sute de procese pe rol din această cauză. Fejér a explicat că furnizarea apei nu poate fi sistată atât de simplu precum cea a gazului sau a energiei electrice, tocmai de aceea GospCom a ales varianta instanțelor.

„În niciun caz nu am vrut să procedăm ca în alte orașe, unde din cauza unui datornic sau a câtorva, au suferit toți locatarii, pentru că s-a tăiat apa. Și pentru că nici în casele oamenilor nu putem intra cu forța, am decis să mergem în instanță pentru a ne recupera pierderile din datorii”, a spus Fejér Alexandru.

Potrivit acestuia, numărul proceselor se ridică în prezent la 200 în Sfântu Gheorghe, câte 100 în Târgu Secuiesc și Covasna și încă 20 la Întorsura Buzăului. Din datele oferite de șeful GospCom, nu toate procesele se finalizează, existând un procent de 50% dintre datornici care, odată trimiși în instanță, se sperie și încep să plătească din datorii. Pe de altă parte însă, există și datornici care nu plătesc facturile ani de zile și astfel acumulează datorii imense care ajung să-i depășească – este cazul unui bărbat care acumulase datorie de 9.000 de lei, deoarece nu plătise ani la rând nicio factură. În cazul marilor datornici care nu plătesc, se ajunge la executare silită, iar în Sfântu Gheorghe au existat cinci cazuri de proprietari ale căror locuințe au fost scoase la vânzare, astfel încât GospCom să-și recupereze banii.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.