ACTUALITATE 10 septembrie 2013

Secție de IT și telecom la Camera de Comerț și Industrie Covasna

de Székely Emőke | 846 vizualizări

Săptămâna aceasta delegații firmelor de IT și telecomunicații din județul Covasna au înființat în cadrul camerei de Comerț și Industrie (CCI) Covasna secția de IT și Telecom, menită să ajută firmele care activează în acest domeniu.

„Ideea a venit din partea acestor firme, iar Camera dă glas nevoilor membrilor ei. Scopul nostru este acela de a umple cu viață CCI, astfel am fost deschiși la ideea înființării acestei secții. Avem deja o secție similară în care s-au reunit firmele din domeniul construcțiilor, sperăm ca această nouă secție – de IT și telecomunicații – să fie într-adevăr în folosul societăților care, deși mulți oameni nu știu, lucrează pentru firme mari și fac lucruri deosebite” – a declarat președintele CCI, Édler András.

Secția este condusă de omul de afaceri Bihari Béla, care a primit un mandat de un an, după care va da socoteală în fața membrilor. Bihari spune că la întâlnirea pe care a avut-o cu cei din domeniu s-au pus de acord și cu principalele obiective ale secțiunii.

„Ne dorim să creăm un sistem win-win, în care fiecare firmă să aibă de câștigat. Dorim să colaborăm în domeniul proiectelor, în sensul realizării unor proiecte comune pentru atragerea de surse de finanțare nerambursabile pentru activități desfășurate în interesul membrilor grupului, cum ar fi pregătirea de specialiști. De asemenea, este importantă dezvoltarea de parteneriate pentru accesarea unor contracte complexe care necesită resurse diverse de care nu poate dispune un singur competitor, de exemplu un contract care impune atât rețelistică, cât și hardware precum și un software la comandă, sau a unor parteneriate în vederea realizării unor proiecte ce servesc interesul comun al membrilor. Dorim să avem și inițiative legislative pentru îmbunătățirea legislației din domeniul IT și telecomunicații. Am discutat și despre distribuirea temporară de resurse umane între membrii grupului pentru ajutor reciproc în vederea prevenirii blocajelor în cazul creșterii temporare a volumului de lucru la unii dintre membrii grupului. Nu în ultimul rând vrem să organizăm cursuri de pregătire și traininguri în domenii de interes pentru membrii secțiunii” – a declarat Bihari Béla.

Președintele CCI Covasna, Édler András, a menționat că înființarea acestei secții va duce și la o mai bună cunoaștere a firmelor din domeniul IT și telecomunicații, și astfel absolvenții de facultate vor ști că au oportunitatea unui loc de muncă de top și acasă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.