AUTO 1 octombrie 2013

Accident grav cu 10 răniţi la Cernat

de Székely Emőke | 1092 vizualizări

Un șofer a rămas captiv în mașina care ardea, alte 9 persoane au fost rănite

Zece persoane au ajuns la spital după ce au fost implicate într-un accident produs luni seara în apropierea localității Cernat.

Primele cercetări au arătat că cele două mașini, una din Harghita, alta din București, s-au ciocnit, iar în urma accidentului una dintre mașini a luat foc, șoferul rămânând încarcerat. La fața locului au ajuns mai multe echipaje ISU (descarcerare, stingere, SMURD), precum și 6 ambulanțe.

„Intervenţia a fost coordonată de la faţa locului de către inspectorul şef al ISU Covasna, col. György Alfons, iar după consultarea cu managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean  Covasna şi asistentul medical de la faţa locului a hotărât că starea victimelor nu necesită solicitarea de forţe în sprijin din alte judeţe. Pompierii militari şi paramedicii covăsneni au intervenit în primă fază pentru localizarea şi lichidarea incendiului izbucnit la autoturism, concomitent cu executarea manevrelor de descarcerare a conducătorului autoturismului. Şoferul autoturismului a suferit arsuri de gradul IV la niveul membrelor inferioare şi a fost transportat la Spitalul Judeţean Braşov, iar celălalte 9 victime au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe Sfântu Gheorghe” – a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Covasna, Marius Tolvaj.

„O persoană cu arsuri şi fracturi ale membrelor inferioare a fost transportată la Braşov. Celelalte victime cu fracturi ale membrelor, cu contuzii la nivelul craniului şi alte contuzii minore au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe pentru îngrijiri medicale” – a declarat directorul Serviciului de Ambulanță Covasna, Török Zsuzsanna.

Șeful IPJ Covasna, cms. şef Ion Popa, a declarat că polițiștii cercetează împrejurările care au dus la producerea acestui accident. „În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii deplasaţi la faţa locului s-a stabilit că un șofer din Brașov, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Braşov spre Târgu Secuiesc la ieşirea din localitatea Cernat, pe fondul oboselii, a pătruns pe contrasens unde a intrat în coliziune frontală cu o autoutilitară care circula regulamentar din sensul opus. Din accident a rezultat rănirea gravă a 5 persoane și rănirea ușoară a altor 5. Am discutat cu medicii de la Brașov, care ne-au spus că șoferul rănit grav, cel care a rămas încarcerat în mașină, este în stare critică, medicii fiind rezervați cu privire la șansele acestuia de supraviețuire. A suferit răni grave, i s-a rupt splina, ceea ce a dus la o hemoragie internă masivă” – spune Ion Popa.

Distribuie articolul:  
|

AUTO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.