ACTUALITATE 14 octombrie 2013

Teatrul independent Osonó îşi inaugurează sediul la aniversarea a 20 de ani

de Agerpres | 810 vizualizări

Teatrul independent Osonó din Sfântu Gheorghe va aniversa săptămâna aceasta 20 de ani de existenţă, iar cu acest prilej îşi va inaugura sediul propriu, care va funcţiona şi ca centru cultural pentru tineret.

Managerul trupei, Fazakas Misi, a declarat că, începând de vineri, teatrul îşi va avea sediul în fosta clădire a tipografiei Charta, din vecinătatea Bibliotecii Judeţene din Sfântu Gheorghe, iar inaugurarea va fi marcată prin mai multe spectacole de muzică şi teatru. Printre piesele ce vor fi prezentate se numără şi „Chipul din oglinda apei”, un spectacol documentar pe care Osonó l-a prezentat de peste 200 de ori în ţară şi străinătate.

Am aşteptat mult acest moment, încă din liceu am visat să avem teatrul nostru. (...) Vreau să fie un loc în care tinerii să se regăsească, să nu-şi mai piardă timpul prin baruri şi cafenele”, a spus Fazakas Misi, menţionând că doreşte, de asemenea, să formeze la Sfântu Gheorghe o trupă internaţională de teatru, în care să se regăsească actori din diverse ţări ale lumii. Câţiva dintre ei au fost deja recrutaţi în urma turneelor făcute în Europa şi Asia.

Osonó şi-a început activitatea în urmă cu două decenii ca trupă şcolară de teatru, în care au activat de-a lungul timpului peste 120 de elevi din mai multe generaţii şi şcoli din Sfântu Gheorghe. De câţiva ani, funcţionează ca trupă independentă, fiind formată dintr-un nucleu de tineri care i-a asigurat continuitatea.

Luna aceasta, după ce s-a întors dintr-un turneu efectuat în opt ţări europene, Osonó va prezenta spectacolul „Chipul din oglinda apei” în mai multe sate din judeţele Covasna şi Harghita.

Noi jucăm pentru oameni. E foarte frumos că putem juca la Monaco, pe mari scene din lume, dar nu putem uita de oamenii de lângă noi. Noi avem o promisiune – după fiecare turneu mare pe care îl facem în lume, mergem şi în sate, pentru că şi acolo sunt oameni care au nevoie de cultură. E bine şi pentru mentalitatea noastră, a actorilor să facem acest lucru”, a mai spus managerul trupei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.