ACTUALITATE 22 octombrie 2013

Traficanți de droguri, puși sub urmărire penală la Sfântu Gheorghe

de Monica Vrânceanu | 716 vizualizări

O persoană din Sfântu Gheorghe a fost suprinsă în flagrant având asupra sa 100 de grame de cannabis. Flagrantul a scos la iveală și un complice, o a doua persoană, care îi vânduse marfa în aceeași zi. Acțiunea a fost desfășurată de procurorii DIICOT de la Biroul Teritorial Covasna împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Covasna şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj.

Procurorul șef al Biroului Teritorial Covasna, Creola Neagu, ne-a declarat că în urma flagrantului s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de U.C. sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni – „vânzare de droguri de mare risc, fără drept” și „deţinere de droguri de risc, fără drept”. De asemenea, s-a dispus începerea urmăririi penale şi faţă de inculpatul K.U.Z. pentru infracţiunea de „vânzare de droguri de risc, fără drept”.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că inculpatul U.C., în datele de 6 septembrie 2013, respectiv 10 septembrie, a deţinut şi vândut cantităţile de 0,54 grame, respectiv 1,18 grame Amfetamină, pe raza municipiului Sfântu Gheorghe, iar în data de 18 octombrie a deţinut în vederea comercializării cantitatea de 100 grame cannabis cumpărată de la inculpatul K.U.Z. La percheziţia efectuată la domiciliul inculpatului K.U.Z. a fost găsită şi ridicată cantitatea de 60 grame cannabis”, a declarat Creola Neagu, menționând totodată că inculpaţii în cauză beneficiază de garanţia legală şi constituţională a prezumţiei de nevinovăţie.

Tribunalul Covasna a admis propunerea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Covasna şi a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpaţi pentru infracţiunile reţinute, pentru 29 zile. Suportul specializat a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale – S.O.S. Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.