ACTUALITATE 8 octombrie 2013

Încasări mulțumitoare la Finanțele locale

de Monica Vrânceanu | 493 vizualizări

Contribuabilii din Sfântu Gheorghe nu se dezic de conștiinciozitatea cu care își achită taxele și impozitele locale, astfel că şi acum, după ce s-a încheiat și cel de-al doilea semestru de plată a dărilor, procentul celor care au ales să le plătească în termen este destul de ridicat.

Șefa Direcției Publice a Finanțelor Locale Sfântu Gheorghe, Iozsa Emese, ne-a declarat că oamenii s-au grăbit să achite impozitele și taxele până pe 30 septembrie, pentru a nu intra în următoarele luni în care se vor aplica majorări de întârziere.

Astfel, persoanele fizice au achitat în proporție de 76% impozitul pe clădire și cel pe teren și în proporție de 63% impozitul pe mijloacele de transport. 79% dintre persoanele juridice au achitat impozitul pe clădiri și pe teren, în vreme ce aproape 72% au achitat impozitele pentru mijloacele de transport.

Aceste procente se înscriu în linia celor din anii trecuți, iar cifrele sunt foarte bune. Cei care nu au achitat mai au timp până în decembrie inclusiv, însă cu aplicarea de majorări de întârziere. După aceea, se va trece la procedura de executare silită prin medodele prevăzute de legislație – cu somații și titluri executorii, punându-se popriri pe salarii, pe conturi din bănci”, a declarat Iozsa Emese.

Potrivit acesteia, prin respectivele metode de recuperare se ajunge în final la o încasare totală de până la 85 de procente. Pentru restul de 15% se întocmesc dosare de insolvență, fiind în general vorba despre firme care au falimentat sau persoane fizice care pur și simplu nu au nimic în proprietate și nici capacitatea financiară de a achita dările.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.