ACTUALITATE 4 noiembrie 2013

Fermierii covăsneni au participat la Expo INDAGRA 2013

de Covasna Media | 366 vizualizări

În cursul săptămânii trecute a avut loc la București tradiționala expoziție a agricultorilor, manifestare devenită pe măsura trecerii anilor un reper pentru nivelul progreselor înregistrate în diverse ramuri ale agriculturii.

Dacă în anii trecuți prezența agricultorilor covăsneni era destul de ștearsă, în acest an, printr-o mobilizare superioară a membrilor Asociației Crescătorilor de Bovine, au participat mai mulți fermieri la secțiunea Zootehnie, mai exact sectorul bovine din rasa tradițională meleagurilor covăsnene, și anume Bălțata Românească.

Deși la expoziție au participat ferme de renume din întreaga țară, fermierii noștri au prezentat animale cu un exterior deosebit de frumos, care în final le-au adus numeroase premii. Enumerăm în continuare premianții din județul nostru pe care-i felicităm și cărora le urăm succes în activitatea ce o desfășoară: Szőcs Attila din Tamașfalău – locul 1 la categoria vaci multipare și locul 2 la categoria juninci, Sterczer Sándor din Sânzieni – locul 1 la vaci primipare și locul 2 la vițele, Kanabé Gergely din Sânzieni – locul 1 la categoria vițele, Papp János din Tamașfalău – locul 2 la categoria juninci, Vlad Constantin din Floroaia Mare locul 3 la categoria vițele.

Toți acești fermieri sunt cuprinși cu vacile în activitatea de Control Oficial al Performanțelor, control efectuat de Asociația Covasna, ce deține acreditare la nivel național, și de asemenea sunt înscriși în Registru Genealogic pentru rasa BR.

Reamintim cu această ocazie faptul că legislația actuală prevede obligativitatea înscrierii în Controlul Oficial a tuturor vacilor din fermele ce dețin peste 20 de capete de vaci de lapte. Pentru fermele cu personalitate juridică există posibilitatea unei forme de sprijin din partea Statului de 70% din valoarea controlului, conform ultimelor informații de la Ministerul Agriculturii. Rugăm fermele ce dețin acest statut să se prezinte pentru înscriere la sediul Asociației Crescătorilor de Bovine din Str. Arcușului nr. 2 (la sediul Oficiului de Ameliorare și Reproducție), zilnic între orele 8-12, cel târziu până la 15 noiembrie.

Coordonator activitate

Dr. Ștefan Codleanu

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.