METEO 8 noiembrie 2013

Prognoza meteo pentru weekend: Avem parte de zile de toamnă blândă

de Covasna Media | 882 vizualizări

Ziua de sâmbătă vine cu vreme frumoasă şi mult mai caldă decât ar fi normal pentru data din calendar. Sunt anunţate temperaturi în orele amiezii de la 14 grade în Deltă şi pe litoral până la 22 de grade în Banat. Soarele ţine agenda zilei şi singurul fenomen meteo de remarcat al acestei zile este ceaţa, prezentă în orele dimineţii la nivel izolat prin zonele mai joase de relief. Vântul se agită puţin pe la munte, dar fără să strice aspectul plăcut al acestei zile de toamna.

Încheiem săptămâna tot cu o vreme caldă pentru această perioadă din an, deşi termometrele pierd câteva grade faţă de sâmbătă. În schimb norii se înmulţesc şi vor împărţi cerul cu soarele. În plus, se întorc ploile, prezente local în vestul, centrul şi nordul ţării şi izolat în restul zonelor, iar în orele dimineţii, pe alocuri, în zonele joase de relief se formează ceaţă. Vor fi intensificări trecătoare ale vântului pe crestele montane şi în regiunile estice, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 grade în nord-vestul şi estul ţării şi 20 de grade în sud-vest şi centru.

În prima jumătate a săptămânii vremea intră într-un proces de răcire şi ajungem să vorbim despre temperaturi normale pentru mijlocul lunii noiembrie. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 şi 17 grade. Totodată, ploile vor cuprinde treptat aproape toată ţara, dar vor fi slabe cantitativ, în timp ce la munte, pe fondul pătrunderii unei mase de aer mai rece, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.