ACTUALITATE 19 noiembrie 2013

Primăria Sfântu Gheorghe a lansat reţeaua SepsiNet

de Agerpres | 929 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe a lansat proiectul SepsiNet, prin care îşi propune să creeze o platformă de comunicare online între autorităţi şi cetăţenii originari din zonă, dar stabiliţi în alte părţi din ţară, ori din lume.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a declarat că scopul acestui proiect este de a-i informa pe cei plecaţi cu privire la proiectele şi lucrurile importante care se petrec în oraşul lor de baştină, astfel încât, la rândul lor, să poată deveni 'ambasadori' ai municipiului Sfântu Gheorghe.

„Proiectul SepsiNet are drept scop crearea de punţi cu cetăţenii care au plecat din oraş sau care iubesc ori care au, într-un fel sau altul, legătură cu oraşul nostru şi care ar putea să devină un fel de ambasadori. Vrem să le oferim cât mai multe informaţii pentru că ne pot ajuta de acolo unde trăiesc, la Budapesta, Paris sau New York. Ne pot fi folositori cu relaţiile şi cu experienţa lor”, a spus primarul Antal Árpád.

Potrivit acestuia, un alt scop al acestui proiect este de a le prezenta oportunităţile şi a-i determina pe tinerii plecaţi în ţară ori străinătate să revină la Sfântu Gheorghe. De altfel, unul dintre primele materiale postate pe site-ul www.sepsinet.ro se referă la proiectul 'Hai acasă', iniţiat în anul 2009 de Primăria Sfântu Gheorghe, care le oferă tinerilor specialişti terenuri gratuite pentru construcţia de locuinţe dacă se reîntorc pe meleagurile natale. Pe acest site, lansat experimental în urmă cu câteva zile, se va găsi şi o hartă a celor care au emigrat, cu condiţia să se înscrie în reţea.

Proiectul vine în continuarea programului „SEEMIG – Gestionarea migraţiei şi a efectelor sale în Europa de Sud – Est”, coordonat de Institutul Central de Statistică al Ungariei, care se derulează până în 2014 în parteneriat cu opt state europene.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.