ACTUALITATE 26 noiembrie 2013

Centre pentru copiii cu dizabilități, la Întorsura Buzăului și Covasna

de Monica Vrânceanu | 490 vizualizări

Mai mulți reprezentanți ai Fundației Sera din București se află în aceste zile în județul nostru, pentru a pune bazele unor centre destinate copiilor cu dizabilități.

Directorul Direcției Generale pentru  Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Covasna, Vass Maria, ne-a declarat că Direcția a identificat necesitatea înființării unor centre pentru recuperarea copiilor cu dizabilități, în orașele Covasna și Întorsura Buzăului. Potrivit lui Vass, aici nu există astfel de centre care să vină inclusiv în ajutorul părinților și rudelor acestor copii și care să ofere programe de suport pentru îmbunătățirea stării acestora ori măcar menținerea stării, astfel încât aceasta să nu se agraveze.

„Cei de la București au venit cu deschidere, urmând ca cei din Întorsura și Covasna să prezinte terenurile pe care le-ar pune la dispoziție. Am discutat deja cu autoritățile locale și au fost de acord, acum urmează să vedem dacă oferta lor se pliază pe cererile Fundației”, a spus Vass Maria.

Vass a precizat că aceste centre ar urma să fie înființate printr-o colaborare între Consiliul Județean Covasna, DGASPC, Fundația Sera și autoritățile locale. Mai exact, autoritățile locale ar urma să pună la dispoziție terenurile pentru construcții, iar fundația Sera au urma să realizeze construcțiile. În ecuație, Direcția și CJ ar avea roluri de susținere și inclusiv implicare pe anumite părți, mai ales că după înființarea celor două centre, acestea ar trebui să își poată continua existența prin autofinanțare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.