ACTUALITATE 26 noiembrie 2013

Un nou premiu pentru Osonó, în Italia

de Monica Vrânceanu | 830 vizualizări

osono premiu italia

Trupa de Teatru Osonó din Sfântu Gheorghe a obținut un nou premiu, de această dată pentru spectacolul „Legea nebunilor”, realizat de coordonatorul și regizorul trupei, Fazakas Misi.

Spectacolul realizat de Fazakas Misi împreună cu actori de la Osonó și cu zece actori din Italia este construit în jurul unui document din legislaţia italiană – Legea 180 din anul 1978, propusă de specialistul Franco Basaglia și care a revoluţionat sistemul spitalelor de psihiatrie. Spectacolul încearcă să refacă problemele pacienţilor din anul 1978, relevând actualitatea lor şi pentru tinerii din anul 2013.

Oraşul italian Viterbo a fost gazda ediţiei a XVIII-a a Festivalului Internaţional de Teatru F.I.T.A., care s-a desfăşurat între 29 septembrie – 24 noiembrie. „Legea Nebunilor”, o  coproducţie a Centrului de Teatru European „Etoile” din Italia şi Teatrul Osonó, în regia lui Fazakas Misi, a fost prezentată în ultima seară a Festivalului şi a primit Marele Premiu al oraşului Viterbo.

Osonó, care a aniversat de curând 20 de ani de existență, este una dintre cele mai longevive formaţii teatrale de amatori din ţară. În trupă au activat de-a lungul timpului peste 150 de elevi din mai multe generaţii, câştigând numeroase premii naţionale şi internaţionale.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.