ACTUALITATE 16 decembrie 2013

Asociația „Vinca Minor” a câștigat încă un proiect pentru situl Ciomad-Balvanyos

de Székely Emőke | 876 vizualizări

În perioada iunie 2013 – decembrie 2015, Asociația „Vinca Minor” implementează proiectul „Managementul durabil al sitului Natura2000 Ciomad-Balvanyos”, proiect co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Scopul proiectului este asigurarea unei protecții adecvate a sitului Ciomad-Balvanyos în scopul conservării habitatelor, specimenelor de floră şi faună de importanță comunitară.

„În cadrul proiectului se va implementa planul de management al sitului Natura 2000 Ciomad-Balvanyos și se vor monitoriza speciile și habitatele din sit. O preocupare constantă a Asociației „Vinca Minor” va fi îmbunătățirea gradului de informare și conștientizare a localnicilor, factorilor interesați, publicului larg, precum și implicarea elevilor din localitățile din jurul sitului în activități de educație ecologică” – a declarat managerul proiectului, Para Zoltán.

Practic cei de la „Vinca Minor” vor întocmi un plan de management pentru conservarea sitului, vor realiza câteva filme scurte despre habitatele din această zonă, dar vor amplasa și panouri informative cu touch screen pentru turiști în zonele frecventate de aceștia.

Acesta este al doilea proiect al Asociației „Vinca Minor”, după ce în primă fază au câștigat un proiect prin care au efectuat o cartografiere a stării de fapt din sit. Para Zoltán spune că managementul durabil al sitului va fi construit pe datele obținute în acest prim proiect, iar acest management va fi întocmit după o dezbatere cu cei implicați direct, de exemplu cei care au terenuri în această zonă (Bixad-Turia).

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.