ACTUALITATE 14 ianuarie 2014

Gerald Schweighofer a donat bani pentru Spitalul Județean

de Székely Emőke | 969 vizualizări

Liderul grupului de firme Schweighofer Holzindustrie a donat suma de 223.770 lei, ceea ce reprezintă cea mai mare sponsorizare primită anul trecut

Conducerea Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe a anunțat printr-un comunicat de presă că în anul 2013 cea mai însemnată sponsorizare a venit de la Gerald Schweighofer, liderul grupului de firme Schweighofer Holzindustrie.

„Gerald Schweighofer a oferit o sponsorizare în valoare de 223.770 lei, ceea ce reprezintă cea mai mare sponsorizare primită în anul 2013. Datorită acestei finanţări, putem să efectuăm lucrări de modernizare la secţia Infecţioase copii, secţie care tratează anual în jur de 1.000 de copii bolnavi de pe tot teritoriul judeţului” – se arată în comunicatul menționat.

La această secție a spitalului nu s-au mai făcut modernizări de 10 ani, iar din banii primiți de la omul de afaceri austriac conducerea spitalului va amenaja saloane cu câte două paturi și toalete proprii, dotate cu sistem de prevenire a incendiilor, rețea de gaze medicale și sistem de nurse-call la patul bolnavului.

Managerul spitalului, András-Nagy Róbert, a accentuat în mai multe rânduri că una dintre principalele preocupări ale unității pe care o conduce este creşterea calităţii serviciilor medicale oferite şi dezvoltarea continuă.

„Dificultăţile financiare ale ultimului an şi-au pus amprenta şi pe procesul de modernizare a instituţiei. Anul 2013 a adus o încetinire a investiţiilor ajungând chiar la renunţarea la anumite proiecte. Fondurile disponibile pentru modernizarea secţiilor au fost limitate, în pofida efortului Consiliul Judeţean Covasna de a asigura resursele necesare spitalului (sumele provenite din alocarea bugetară provenită de la Consiliul Judeţean Covasna au finanţat continuarea lucrărilor de reabilitare a clădirii principale). În acest context, orice sprijin financiar primit din sectorul privat este foarte important, cu ajutorul acestora putem continua procesul de înnoire a secţiilor spitalului, ca instituţia să prezinte o siguranţă sporită şi să devină mai centrată pe pacienţi” – se menționează în comunicatul emis marți de Spitalul Județean.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.