ACTUALITATE 21 ianuarie 2014

Siguranţa nu este un joc de noroc

de Covasna Media | 468 vizualizări

În vederea diminuării numărului de incendii la locuinţe, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna continuă acţiunile de conştientizare a cetăţenilor asupra principalelor cauze generatoare de astfel de evenimente. În acest scop, în cadrul parteneriatului încheiat cu E-ON România, campania naţională de informare preventivă RISC continuă sub un nou logo, şi anume „Siguranţa nu este un joc de noroc”, care aduce în prim plan unele mesaje de tip avertisment:

– pentru prevenirea incendiilor şi exploziilor la locuinţe, nu folosiţi mijloace de încălzire defecte sau cu improvizaţii;

– pentru siguranţa dumneavoastră, verificaţi şi curăţaţi periodic coşurile de fum;

– nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi sau blocaţi în locuinţe cu surse, mijloace sau aparate care pot genera incendii;

– nu utilizaţi instalaţiile electrice şi de gaze cu defecţiuni sau improvizaţii;

– nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;

– dacă sesizaţi scăpări ale instalaţiei de gaze, aerisiţi locuinţa, evitând utilizarea surselor de foc şi a instalaţiei electrice.

Pentru reducerea numărului de incendii la locuinţe şi implicit, pentru reducerea numărului de victime în rândul copiilor, s-au derulat anterior campaniile naţionale de informare preventivă „FOC – Flăcările Omoară Copii”, „RISC. Renunţă! Improvizaţiile Sunt Catastrofale”, dar şi alte acţiuni precum „Marţi 13 – Ziua Informării Preventive”.

Serviciul Protecţie, Pregătire şi Educaţie Preventivă a Populaţiei

Lt. Mazîlu Oana Ionela

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.