ACTUALITATE 23 ianuarie 2014

Transilvania Broker vă oferă sfaturi și explicații despre RCA

de Székely Emőke | 907 vizualizări

Unii văd asigurarea RCA doar ca pe o povară în plus, și ar face orice să o evite au măcar să aleagă cea mai ieftină variantă de pe piață. Specialiștii ne sfătuiesc însă să ne gândim de două ori înainte de a cumpăra o poliță, și să ținem cont de sfaturile brokerilor.

„RCA-ul are la bază ideea ca păgubitul să primească despăgubiri indiferent de natura situației financiare. Valoarea despăgubirii poate atinge și un milion de euro în cazul pagubelor materiale, și chiar și 5 milioane de euro în cazul pagubelor fizice ale persoanelor implicate în accident. La această din urmă categorie sunt incluse și despăgubirile ce revin familiei sau persoanei care în urma accidentului va fi în incapacitate de muncă. Dacă o persoană suferă asemenea pagube și nu știe cui să se adreseze, sunt firme de specialitate menite să ajute. Dar e important ca la alegerea RCA-ului să ne gândim mai departe de o oglindă retrovizoare ruptă” – îi sfătuiește pe șoferi Lőrincz Lehel, broker la Transilvania Broker.

Acesta îi sfătuiește pe șoferi să fie atenți și la transcrierea mașinii în termen de 30 de zile în caz de vânzare. Acest lucru este nu doar obligație legală pentru ambele părți, ci îi poate scuti atât pe vânzător, cât și pe cumpărător de multă bătaie de cap. RCA-ul este valabil până la transcriere, dar dacă noul proprietar al mașinii nu cumpără rovignetă, amenda o primește cel care a vândut mașina, dar figurează încă în acte ca fiind proprietar. Din punctul de vedere al cumpărătorului, transcrierea este la fel de importantă pentru că în caz de accident despăgubirea nu îi revine șoferului, ci proprietarului mașinii. Nu e de neglijat nici faptul că valoarea RCA-ului încă valabil se poate solicita în caz de vânzare a mașinii.

În ceea ce privește eventualele probleme cu unele companii de asigurări, brokerii Transilvania Broker spun că în cazul unor probleme oricine poate da în judecată aceste companii. Un alt aspect de care puțini știu este un fond special al acestor asigurări, care îi ajută pe cei care suferă un accident, dar partea vinovată nu are asigurare.

„Există un fond în care companiile de asigurări pun sume pentru asemenea situații. Menirea acestui fond este aceea de a-i proteja pe cei care au încheiat asigurarea în mod conștiincios, însă au suferit un accident, iar cealaltă parte nu are RCA. Trebuie însă să fim atenți pentru că în cazul în care din accident rezultă pagube materiale, trebuie dovedit clar cine este vinovat. Dacă din accidentul respectiv rezultă și răniți, este şi mai important de știut cine a fost vinovat” – spune Lőrincz Lehel.

Pentru a afla mai multe detalii despre RCA, oferte, cadouri în cazul achiziționării unei asigurări necesare călătoriilor în străinătate, nu ezitați să vă adresați specialiștilor de la Transilvania Broker, care vă vor explica toate aceste aspecte.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.