ACTUALITATE 11 februarie 2014

În primăvară reîncep lucrările în Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 378 vizualizări

Autoritățile locale din Sfântu Gheorghe intenționează să repornească lucrările la infrastructura stradală imediat ce vremea va permite acest lucru. Planurile cuprind finalizarea lucrărilor deja începute, dar și inițierea unora noi, așa că nu vom scăpa nici în acest an de zonele „de șantier”. Potrivit administratorului public al municipiului, Czimbalmos Kozma Csaba, prioritară este finalizarea modernizării străzilor care sunt incluse în contractul pe care municipalitatea îl are în derulare cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD): străduțele aflate în jurul străzii Székely - fosta stradă 1 Mai, unde s-au finalizat lucrările la rețelele de utilități, precum și strada Gábor Áron, unde anul trecut s-a realizat schimbarea vechilor conducte, lucrările nefiind însă finalizate. De altfel, aici se vor executa lucrări de amploare care vor moderniza complet strada unde se vor amenaja noi parcări în locul castanilor tăiați de curând. Reabilitări se vor mai face pe trotuarele străzilor Gróf Mikó Imre și Piața Libertății, pentru ca acestea să fie în armonie cu trotuarul din fața Consiliului Județean – aceste lucrări sunt programate a începe după Zilele Orașului, adică în luna mai.

Czimbalmos Csaba a arătat că nu va fi ignorată nici infrastructura de cartier, astfel că se dorește finalizarea locurilor de parcare din spatele blocului turn din Cartierul Ciucului și din strada Pescarilor. În plus, în cartierul Simeria vor începe în primăvară lucrările de modernizare a rețelei de iluminat dintre blocuri, dar vor continua şi lucrările începute la Stadionul Mic.

În plus, vor fi demarcate lucrările de consolidare a blocului 25 din strada Dealului, cunoscut ca având un ridicat risc seismic. S-a reușit depășirea obstacolelor legale privind consolidarea seismică a structurii blocului. În 2013 exista suma necesară lucrării, însă nu toți locatarii au fost de acord cu începerea lor. Acum s-a ajuns la situația în care mai mult de jumătate din locatarii blocului au convenit să înceapă lucrările, astfel că așteptăm decizia Guvernului în ceea ce privește virarea sumei necesare”, a declarat Czimbalmos.

Administratorul public s-a referit și la finalizarea lucrărilor în Piața Mihai Viteazul, unde conform proiectului trebuie amenajate spații verzi și pornită fântâna arteziană.

Am dori ca de Zilele Sfântu Gheorghe să pornim instalația fântânii arteziene, deoarece a fost necesară demararea unei noi proceduri de achiziții publice, căci au existat anumite probleme tehnice la fântâna arteziană planificată inițial”, a explicat administratorul public.

Czimbalmos Kozma Csaba a mai arătat că potrivit Planului Integrat de Dezvoltare Urbană, în acest an trebuie finalizate lucrările de reabilitare a străzilor Dakó, Podului, Gödri Ferenc, Balázs Márton, Spitalului, Váradi József, Kossuth Lajos și Martinovics, unde majoritatea furnizorilor de utilități au amplasat sub pământ firele.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.