ACTUALITATE 17 februarie 2014

Prefectura nu poate interveni în rezolvarea situației de la Montana

de Monica Vrânceanu | 767 vizualizări

Conflictul de la Hotelul Montana, unde zeci de angajați concediați protestează de câteva săptămâni bune pentru a-și recupera locurile de muncă, este departe de a se fi soluționat și nici nu există semne bune în acest sens.

Prefectul Dumitru Marinescu a menţionat că, la cererea sindicatului Sanitas, Prefectura a convocat luna aceasta Comisia de dialog social, însă reprezentanţii hotelului nu s-au prezentat, iar, din corespondenţa purtată cu aceştia, a observat că nu sunt deschişi discuţiilor şi cu atât mai puţin negocierilor.

Întâlnirea a avut loc săptămâna trecută, dar din păcate patronatul de la Montana nu a fost prezent. Nu avem un dialog real cu ei, ci doar o corespondență cu ei, în care ne tot întreabă de ce trebuie să vină – e clar că nu vor să vină. Am vrut să avem o discuție amiabilă, în care să vedem ce perspective sunt pentru cei concediați, dar nu vor și nu avem nicio pârghie prin care să-i constrângem la discuții. Din păcate, Sindicatul Sanitas de la Centru, care e proprietarul Hotelului Montana, e împotriva Sindicatului Sanitas Covasna – a dat în administrarea firmei SC Sind Tour Trading SRL, și nu intervine în conflict”, a explicat prefectul Marinescu.

Sanitas Covasna a anunțat că în jur de 70 de persoane, majoritatea foști angajați ai Hotelului Montana din Covasna, vor relua săptămâna aceasta protestele în fața clădirii Hotelului. Decizia a venit ca urmare a faptului că managementul nu a răspuns niciunei solicitări de dialog până acum, chiar dacă este vorba despre oameni care au fost concediați abuziv – conform spuselor celor de la Sindicatul Sanitas Covasna. Primii 25 de oameni disponibilizaţi de la Montana au început anul 2014 cu o pichetare de zece zile a Hotelului, în vreme ce unii dintre ei au recurs și la greva foamei, vreme de trei zile. Angajatorii i-au ignorat însă și nu au deschis niciun dialog. Oamenii susțin că cei care manageriază Montana au încălcat sistematic legislația muncii și drepturile angajaților, inclusiv când au făcut concedieri fără niciun motiv.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.