ACTUALITATE 20 februarie 2014

Multă cultură la Zilele Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 663 vizualizări

În curând vor fi puse în vânzare biletele pentru evenimentele culturale

Biroul de Evenimente Culturale al Primăriei Sfântu Gheorghe va pune în vânzare, din 24 februarie, bilete pentru cele mai interesante spectacole cuprinse în cadrul Săptămânii Culturale a Zilelor Sfântu Gheorghe. Și chiar dacă până atunci mai sunt două luni, organizatorii susțin că e bine ca aceste bilete să fie procurate din timp, tocmai pentru că e vorba despre spectacole deosebite, din moment ce ediția din acest an a Zilelor Sfântu Gheorghe a fost anunțată ca fiind a culturii distractive și a distracției culturale.

În cadrul proiectului Sfântu Gheorghe – Capitala Culturală a Ținutului Secuiesc” sunt organizate foarte multe programe culturale și în continuare considerăm foarte important să fie prezente și programe culturale pretențioase, de calitate. Dar zilele orașului reprezintă un eveniment de masă, motiv pentru care programele alese nu se adresează doar cunoscătorilor, ci sunt spectacole care pot fi  urmărite cu plăcere de toată lumea”, a declarat directorul evenimentului, Grubisics Levente.

Teatru la superlativ

Una din piesele marcante ale spectacolelor de limba română este „Mă tot duc”, realizată pe urmele lui William Shakespeare și Marc Doré, rolurile principale revenindu-le Oanei Pellea și lui Mihai Gruia Sandu. Spectacolul va avea loc marți, 29 aprilie, de la ora 19.00.

Teatrul Central din Budapesta și Biroul de Producţie Artistică Orlai revin la Zilele Sfântu Gheorghe, şi aduc din nou publicului două piese care se bucură de mare succes – „Podurile inimii” – spectacolul va putea fi urmărit miercuri, 30 aprilie, de la orele 17.30 și 20.00 și piesa „Ai fi crezut?”, programată pentru vizionare luni, 28 aprilie, de la orele 17.30 și 20.00.

Cei de la Yorick Studio vor fi prezenți și în acest an la Zilele Sfântu Gheorghe, cu două spectacole. „Bucharest Calling” realizată de dramaturgul Ștefan Peca în anul 2006 sub forma unui work-in-progress la Teatrul Luni din cadrul Green Hours. Din distribuție fac parte Benedek Botond Farkas, Bokor Andrea, Barabási Tivadar, Badics Petra și Kovács Károly. Piesa va putea fi urmărită cu subtitrare în limba română, marți, 29 aprilie, la orele 17.00 și 19.30. În „Vă plac bananele, tovarăși?” de Székely Csaba, personajul principal povesteşte, într-un ospiciu din Londra, amintirile sale legate de România de dinainte de 1989 şi după. Regizorul spectacolului este Sorin Militaru, iar actorul care va da viață personajului Robert – Sebestyén Aba. Piesa va putea fi urmărită duminică, 27 aprilie, de la orele 17.00 și 19.30, în Noua sală Studio.

Pentru spectacolele săptămânii culturale din cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe, biletele se pot achiziționa de la Biroul de Organizare Evenimente Culturale – Piața Libertății nr.1, de luni până joi, în intervalul orar 11,00 – 16,00, iar vineri, între orele 11,00 – 13,00, cât și înainte cu o oră de fiecare spectacol, la fața locului. Informații suplimentare se pot obține la numerele de telefon 0267312104, 0728083336 și 0746208811.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.