ACTUALITATE 23 februarie 2014

Donație de 150.000 de lei pentru Spitalul Județean

de Monica Vrânceanu | 648 vizualizări

În jur de 80.000 de lei au fost alocaţi pentru modernizarea bucătăriei

Bucătăria Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe se află în plină modernizare, urmare a unor donații venite din partea grofului Mikes Zsigmond, a Serviciului de Ajutor Maltez și Caritas. Cu aceste donații, se vor mobila și unele saloane ale Spitalului, în vreme ce bucătăria va fi complet mobilată și echipată, astfel încât să ajungă în pas cu vremurile actuale.

Managerul Spitalului, Nagy-András Róbert, a declarat că prin intermediul acestor sponsori s-au primit paturi, mobilier și echipamente pentru bucătărie, acestea reprezentând un ajutor imens pentru Spital, care nu și-ar fi putut permite mulți ani de acum încolo schimbări pe aceste segmente.

Donația este foarte binevenită, mai ales partea de dotare a bucătăriei, căci din surse și forțe proprii, în următorii cinci ani nu am fi avut resurse să achiziționăm o astfel de aparatură. În prezent, bucătăria Spitalului e în curs de igienizare și reamenajare, lucrându-se în paralel”, a declarat managerul.

Potrivit acestuia, valoarea integrală a donației se ridică la 150.000 de lei, din care cea mai mare parte, adică în jur de 80.000 de lei, o reprezintă dotarea bucătăriei – mobilier, mese, tot ce trebuie. „Piesele de mobilier provin dintr-o bucătărie demontată dintr-un spital elvețian, sunt în stare foarte bună și vor schimba cu totul aspectul”, a declarat Nagy-András Róbert.

Managerul Spitalului a mai spus că bucătăria nu a mai fost reamenajată de zeci de ani, astfel că donația a venit cum nu se putea mai bine. În ceea ce privește alocația zilnică de hrană pentru fiecare pacient internat, aceasta este de 9,38 de lei. Din acești bani, bucătăresele trebuie să alcătuiască meniul zilnic – cu mic dejun, prânz și cină, toate ajustate în funcție de posibilitatea de a mânca a fiecărui pacient, căci există și secții la care se impune meniu dietetic.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lili, 24 februarie 2014
Foarte trist, sunt niste sume derizorii fata de cat fura politicienii si clientela politica din Romania... Jenant... 9,38 lei/zi pentru un pacient bolnav...eu as da acesti bani unui politician, din citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.