ACTUALITATE 2 martie 2014

A fost inaugurat Incubatorul de afaceri din Târgu Secuiesc

de Székely Emőke | 1076 vizualizări

Primarul municipiului Târgu Secuiesc, Bokor Tibor, precum și reprezentanții ASIMCOV au inaugurat Incubatorul de afaceri din Târgu Secuiesc, care își va începe activitatea luni.

Lucrările la acest incubator au fost începute în martie 2013, clădirea fiind de fapt o veche centrală termică. „Construcția a fost preluată de primărie în noiembrie anul trecut, valoarea investiției a fost de 584.000 de lei din care jumătate au fost bani ai administrației publice, jumătate bani europeni. Noi am mai contribuit cu 130.000 de lei pentru diferite lucrări sau plăți neeligibile” – a declarat primarul Bokor Tibor.

Clădirea are două nivele, la parter sunt amenajate patru birouri, pe când la etaj sunt cinci birouri și o sală de conferințe, aceasta din urmă va fi și sediul ASIMCOV Târgu Secuiesc.

În ceea ce privește funcționarea Incubatorului, Primăria Târgu Secuiesc și ASIMCOV au încheiat un parteneriat, cei din urmă fiind responsabili să atragă tineri întreprinzători, să umple clădirea cu viață și în decurs de doi ani să creeze 14 noi locuri de muncă, ceea ce a fost una din condițiile proiectului european.

„Sunt convins că ASIMCOV va reuși să atragă firme aici, iar administrația publică locală va sprijini dezvoltarea Incubatorului, vom achita facturile de energie electrică și întreținere. De asemenea, când vremea ne va permite, vom amenaja și o parcare și un mic spațiu verde în jurul clădirii – a spus Bokor Tibor.

Președintele ASIMCOV Târgu Secuiesc, Papp Zoltán, a declarat că vor asigura o serie de beneficii firmelor care își vor desfășura activitatea în Incubator. Acestea vor fi înregistrate ca având sediul aici și nu vor trebui să plătească întreținere sau curent. „Avem deja mai multe cereri depuse, vom încheia contractele pe data de 3 martie, după care firmele își vor putea începe activitatea aici” – a declarat Papp Zoltán.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.