SPORT 11 martie 2014

„Odată ce îți intră în sânge, îți este greu să scapi de karate”

de Székely Emőke | 896 vizualizări

Interviu cu Radu Gal – fost sportiv de performanță, actualmente antrenor de karate și instructor de tae-bo

A jucat tenis, apoi filmele cu Bruce Lee l-au inspirat să se apuce de karate. Acest sport i-a adus succese, iar după ce s-a retras a devenit antrenor. Iubirea de karate, dar și soția, l-au făcut pe Radu Gal din Sfântu Gheorghe să se apuce și de tae-bo.

Radu Gal karate

– Făcând o retrospectivă a vieții dumneavoastră de sportiv, care au fost cele mai importante momente?

– M-am apucat de sport la vârsta de 8 ani, pe atunci practicam tenis aici la Sfântu Gheorghe. Când aveam 15 ani, am început să practic karate, fiind inspirat practic de filmele cu Bruce Lee. Au urmat ani plini de antrenamente, multă muncă, dar și succese. Am avut foarte mulți antrenori, de la fiecare am învățat, și aș dori să le mulțumesc pentru acest lucru.

– Ce rezultate ați obținut în cariera dvs. de sportiv și care a fost acel concurs de care vă aduceți aminte cu plăcere, care este mai aproape de sufletul dvs.?

– Am participat la multe ediții ale Campionatelor Naționale de Karate. La acestea am câștigat în total 6 medalii de aur, 12 de argint și 4 de bronz. Nu pot să aleg doar un concurs despre care să spun că mi-a plăcut mai mult ca celelalte sau care a fost mai important ca celelalte. Am tratat fiecare competiție cu maximă seriozitate și am încercat să dau tot ce am putut pe tatami.

– Ați evoluat și pe plan internațional? Unde și cu ce rezultat?

– Ultimul concurs din cariera mea de sportiv a fost unul internațional. Se întâmpla în 2012, când am participat la Campionatele Balcanice ale Polițiștilor, concurs organizat în Grecia. Aici am reușit să obțin medalia de bronz cu echipa, după care m-am retras.

– Ce a urmat? ::Sport-All::?

– Da, de la înființarea clubului ::Sport-All:: sunt antrenor de karate la acest club. De asemenea sunt și instructor de tae-bo, ceea ce este un program de antrenament bazat pe o combinație dinamică de arte marțiale, box, pași de dans și fitness.

– De unde această idee?

– În urmă cu câțiva ani eram în concediu în Turcia, și la hotelul la care am fost cazați am văzut acest program. Eu am avut mereu probleme cu greutatea, așadar m-am gândit că mi s-ar potrivi. Am început să îmi achiziționez dvd-uri speciale, momentan am o colecție întreagă. Ideea de a deveni instructor a venit de la soția mea. Și ea a practicat karate, apoi a fost diagnosticată cu cancer. Medicii i-au recomandat să își schimbe modul de viață. Odată ce îți intră karate în sânge, îți este greu să scapi de acest sport. Astfel soția mea s-a apucat de tae-bo și m-a convins să devin instructor.

– Cui îi recomandați aceste exerciții?

– Le recomand tuturor, bărbați și femei deopotrivă, indiferent de vârstă și de forma fizică în care se află. Cei interesați pot încerca aceste exerciții în mod gratuit în fiecare marți și joi între orele 19:30-20:30 la sala de sport a grădiniței Pinocchio.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.