ACTUALITATE 11 martie 2014

Staţiunea Şugaş Băi, accesibilă asiguraţilor sistemului de Sănătate

de Monica Vrânceanu | 2178 vizualizări

Partie Sugas Bai octombrie 2013

Primăria caută să angajeze un medic balneolog

Primăria Sfântu Gheorghe intenţionează să angajeze un medic balneolog pentru viitoarea Bază termală la care se lucrează în prezent şi care va oferi diverse tratamente la Şugaş  Băi.

Viceprimarul Sztakics Éva ne-a declarat că în prezent se continuă investiţiile pentru modernizarea staţiunii, iar odată ce băile calde şi Baza termală vor fi finalizate, autorităţile locale vor dori să dezvolte aici o adevărată bază de tratament. În acest sens, autorităţile au luat deja legătura cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), pentru a vedea în ce condiţii vor putea fi contractate servicii, astfel încât unii dintre vizitatori să poată face tratamente decontate de Casă.

„În mod evident, una dintre principalele condiţii a fost angajarea unui medic balneolog. Noi am anunţat intenţia de a o face, astfel că îi aşteptăm pe toţi cei interesaţi la Primărie, pentru demararea discuţiilor. Sigur că mai durează până vom putea avea un astfel de serviciu funcţional, dar am zis să începem căutarea din timp, mai ales că am înţeles că există probleme, fiind foarte puţini astfel de medici”, a explicat Sztakics Éva.

Potrivit acesteia, dacă va fi găsit un medic balneolog care nu este din zonă, autorităţile locale vor fi dispuse inclusiv la oferirea unei locuinţe, aşa cum se procedează deja şi cu alţi specialişti din alte domenii.

Balneologia foloseşte dintotdeauna factorii naturali: apele minerale, nămolurile, climatul. Cura balneară terapeutică se adresează organismului aflat în suferinţă, într-un interval de 18-20 de zile, sub factori caracteristici de cură, ce acţionează uneori cu efecte superioare terapiei medicamentoase şi îndeosebi cu rezultate la distanţă, pentru perioade mai lungi de timp.

Recuperarea medicală se face după ieşirea din faza acută, manifestă, de boală.

Balneologia acţionează asupra bolilor vertebrale şi periferice, inflamatorii imuno-genetice, boli reactive postinfecţioase, tulburări de statică, rahitism şi sechele de rahitism, atrofii musculare, boli post-traumatice, bolile aparatului respirator, supuraţii pulmonare, astm bronşic, bolile aparatului digestiv şi multe altele.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.