Știință & Tehnologie 13 martie 2014

Toate telefoanele comercializate în UE vor avea încărcator comun

de Covasna Media | 696 vizualizări

Producătorii de telefoane mobile vor fi nevoiţi ca, în termen de aproximativ un an, să realizeze încărcătoare comune care să poată fi folosite pentru orice model, potrivit unei decizii a Parlamentului European.

Deputaţii din Parlamentul European au votat astăzi pentru actualizarea legislației UE privind echipamentele radio, una dintre prevederile cu care majoritate dintre aceştia au fost de acord fiind cea care îi va obliga pe producătorii de telefoane mobile să realizeze încărcătoare universale. "Directiva echipamentului radio modernizată este un instrument eficient pentru a preveni interferența între diferite aparate de echipament radio. Sunt foarte încântată că am agreat introducerea unui încărcător comun. Acesta servește intereselor consumatorilor și mediului în egală măsură. Va pune capăt mormanelor de încărcătoare și la 51 000 de tone de deșeuri electronice în fiecare an", a spus raportorul Barbara Weiler (S&D, DE).

Deputaţii au stipulat în proiectul de lege faptul că posibilitatea de a lucra cu încărcătoare comune va fi o cerință esențială pentru echipamentele radio. Cu toate acestea, Comisia Europeană nu a decis încă cu privire la echipamentele radio specifice ce vor fi obligate să îndeplinească această cerință, se mai arată în text.

Propunere a fost deja agreată informal cu Consiliul de Miniștri. Propunerea a fost aprobată cu 550 de voturi pentru la 2 împotrivă, cu 8 abțineri. Va trebui să fie aprobată formal de Consiliu. Statele membre vor avea apoi doi ani la dispoziție să transpună regulile în legislația națională, iar producătorii vor avea un an pentru a implementa noile reguli.

Distribuie articolul:  
|

Știință & Tehnologie

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.