LIFESTYLE 18 martie 2014

Unul din cinci români cumpără online de pe tabletă

de Covasna Media | 386 vizualizări

Procentul persoanelor care cumpără online folosind tableta s-a triplat în ultimul an, 16,9% dintre clienţii de pe internet folosind astfel de dispozitive, în timp ce utilizarea telefoanelor inteligente (smartphones) în procesul de achiziţie a urcat cu aproape 5 procente până la 19,2%, arată un studiu realizat de compania de cercetare de marketing Daedalus Millward Brown în luna februarie a acestui an, informează hit.ro.

Astfel, aproape 1 din 5 cumpărători online (16,9%) au utilizat tableta pentru a face cel puţin o achiziţie online în ultimele 6 luni. Creşterea este spectaculoasă faţă de anul trecut când procentul acestora se ridica la 4,8%.

Avansul a fost determinat mai ales de faptul că tot mai mulţi români folosesc tablete, 35% dintre persoanele care fac cumpărături online deţinând un astfel de dispozitiv, în creştere de aproape trei ori faţă de anul trecut (13%).

Smartphone-urile sunt folosite mai mult pentru informare şi mai puţin pentru achiziţii

Smartphone-urile sunt utilizate mai mult decât anul trecut în special pentru informare (42% anul acesta faţă de 35% în 2013).

Cei care deţin un smartphone şi îl utilizează pentru achiziţii ajung la un procent de 19,2%, faţă de 15,1% anul trecut.

86% dintre clienţi cumpără de pe desktop sau laptop

Cea mai mare parte a celor care cumpără online utilizează laptopuri sau calculatoare desktop, 86% dintre cei care au făcut cel puţin o achiziţie online în ultimele 6 luni folosind aceste terminale.

"Trebuie însă remarcat şi aici că un procent semnificativ de  14% dintre persoane nu a folosit deloc laptop-ul sau desktop-ul pentru cumpărăturile online realizate în ultimele 6 luni", delcară Daniel Enescu, managing partner Daedalus Millward Brown.

Studiul a fost realizat utilizând panelul Daedalus Online, pe un eşantion de 930 persoane care au făcut cumpărături online în ultimele 6 luni. Eşantionul a fost cules în două valuri - în februarie 2013 şi februarie 2014. Eroarea de eşantionare este de +/-4%.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.