ACTUALITATE 20 martie 2014

Concurs județean de prim ajutor

de Covasna Media | 523 vizualizări

Crucea Roşie Filiala Covasna invită profesorii și elevii din școlile gimnaziale și liceale din județul Covasna la Concursul de Prim Ajutor organizat la Sfântu Gheorghe pe data de 29 aprilie 2014. Concursul e organizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Covasna.

Din fiecare şcoală se pot înscrie mai multe grupe, în două categorii, respectiv ciclul gimnazial (cl. V-VIII) şi ciclul liceal (cl. IX-XII). Taxa de înscriere este de 10 lei/persoană, sumă pentru care toți participanții vor primii tricouri special concepute și ecusoane.

Grupele se compun obligatoriu din 5 elevi şi sunt reprezentați de un profesor. Un profesor se poate înscrie în concurs cu maxim două grupe. Fiecare grupă trebuie să se autodefinească printr-un nume ales de ei.

Înscrierile se fac de către profesori, conform formularului de înscriere cu obligaţia de a îndeplinii condiţiile puse de către Crucea Roşie Filiala Covasna.

Înscrierile se fac până la data de 21.03.2014, ora 14, personal la sediul instituției sau prin email la adresa crucearosiecovasna@yahoo.com. Formularele se pot descărca de pe site-ul oficial al IȘJ Covasna.

 

Cursuri de prim ajutor

Conform reglementărilor art.4, lit. e din Ordinul nr.3060 din 03.02.2014, privind aprobarea condiţiilor de organizare a taberelor, excursiilor, expediţiilor şi a altor activităţi de timp liber în sistemul de învăţământ preuniversitar, cadrul didactic organizator al activităţii este obligat „să se asigure, pe toată durata taberei/excursiei, de existenţa unei persoane specializate în acordarea primului ajutor, dacă operatorul economic nu oferă acest lucru”.

Filiala de Cruce Roșie a Județului Covasna vine în întâmpinarea acestei situații cu cursul de Prim Ajutor acreditat conform celor mai noi protocoale în domeniu. Crucea Roșie Română a primit acreditarea din partea Centrului European de Referință pentru acordarea primului ajutor, al Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semiluna Roșie, astfel cursurile se organizează conform standardelor europene.

Informații utile:

– Durata unui curs este de 12 ore;

– Preţul cursului pentru un cursant este de 150 lei;

– Oferim reduceri în funcție de numărul participanților.

Director Crucea Roşie Covasna

Papp Adolf

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.