ACTUALITATE 24 martie 2014

Depozit ecologic de gunoi, construit din fonduri europene în cadrul proiectului de gestionare unitară a deşeurilor

de Agerpres | 1006 vizualizări

Un depozit ecologic în care vor fi colectate toate deşeurile menajere din judeţul Covasna va fi construit în localitatea Leţ, comuna Boroşneu Mare, printr-un proiect de gestionare unitară a deşeurilor, co-finanţat din fonduri europene.

Lucrările vor începe luna viitoare şi vor fi realizate în termen de 14 luni de o firmă din Ungaria, a declarat luni Baki János, managerul proiectului.

Viitorul depozit ecologic se va întinde pe o suprafaţă de aproape 16 hectare şi va include o linie de sortare a deşeurilor reciclabile, o staţie de compostare a deşeurilor organice şi o staţie de epurare.

Vorbim despre unul dintre cele mai mari şi importante proiecte derulate în judeţul Covasna în ultimii 20 de ani, care va rezolva problema celor 195.000 de tone de deşeuri pe care populaţia judeţului le produce anual. Practic, este vorba despre un sistem de management integrat care va schimba complet modul de colectare şi gestionare a acestor deşeuri. (...) La Moacşa va funcţiona o uzină, cu staţie de sortare şi compostare, care va rezolva pe termen lung problema acestor mii de tone de deşeuri”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor.

Proiectul de gestionare unitară a deşeurilor menajere a început cu câţiva ani în urmă cu închiderea şi ecologizarea rampelor de gunoi din oraşele Covasna, Întorsura Buzăului şi Târgu Secuiesc. Ultimul va fi închis depozitul din Sfântu Gheorghe, dar numai după darea în folosinţă a celui de la Leţ.

Proiectul în valoare totală de 30 de milioane de euro este finanţat în proporţie de peste 70% prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu, iar diferenţa este asigurată din fonduri locale şi guvernamentale.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.