ACTUALITATE 28 martie 2014

Burse pentru medicii rezidenți de la Spitalul Judeţean

de Székely Emőke | 387 vizualizări

Anul acesta vor fi finalizate şi locuințele de serviciu construite pentru medici la Sfântu Gheorghe

Consiliul Județean Covasna a votat joi un proiect de hotărâre prin care va acorda burse lunare medicilor rezidenți care își practică meseria la Spitalul Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe. Din cei 33 de medici rezidenți, 25 vor primi lunar suma de 670 de lei. Banii vin de fapt de la Guvern, dar a fost nevoie de includerea lor în bugetul județului, pentru ca mai apoi să ajungă la rezidenți.

„În urmă cu 3 ani de zile conducerea Spitalului Județean a început recrutarea unor medici rezidenți la Sfântu Gheorghe. Astfel au ajuns să lucreze la Spitalul Județean 33 de rezidenți, dintre care unul a devenit între timp medic. Încercăm să le oferim diferite beneficii acestor specialiști pentru a-i păstra aici. Anul acesta vor fi finalizate locuințele de serviciu construite în parteneriat cu Fundația Studium, aceste sunt deja în roșu. Aici se vor putea muta 6 familii, iar Primăria Sfântu Gheorghe oferă alte două apartamente medicilor care profesează aici” – a declarat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

Tot în cadrul ședinței extraordinare de joi, aleșii județeni au votat un proiect de hotărâre cu privire la modernizarea cabinetelor medicale din mediul rural. Consiliile locale pot depune proiecte pentru acest scop, suma totală destinată acestui program fiind de 10.000 de lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.