ACTUALITATE 28 martie 2014

Consiliul Județean a semnat contractul pe execuție a stației de sortare a deșeurilor de la Leț

de Székely Emőke | 475 vizualizări

Înainte de ședința ordinară de ieri de la Consiliul Județean, președintele instituției, Tamás Sándor, a semnat contractul de execuție a stației de sortare a deșeurilor de la Leț. Firma constructoare are termen de finalizare sfârșitul anului viitor.

Valoarea contractului câștigat de societatea Keviép din Ungaria este de 7,5 milioane de euro, iar directorul firmei, Miklóssy Ferenc, spune că la realizarea lucrărilor vor subcontracta și firme locale. „Firma noastră are un trecut de 50 de ani, am realizat mai multe construcții asemănătoare celei ce va fi la Leț, în România am construit stații de sortare a deșeurilor la Odorheiu Secuiesc și Oradea. Sper că vom avea o colaborare bună cu cei de la Consiliul Județean și ambele părți vor fi mulțumite” – a declarat directorul firmei ungare, Miklóssy Ferenc.

Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, a spus că instituția pe care o conduce a cheltuit în jur de 30 de milioane de euro, în mare parte bani europeni, pentru gestionarea deșeurilor din județ. „Scopul nostru este acela de a închide cât mai repede toate rampele de gunoi din județ, și a le ecologiza așa cum s-a întâmplat deja la Covasna și Întorsura Buzăului. Locuitorii județului produc anual 194.000 de tone de deșeuri, acestea ajung momentan la Sfântu Gheorghe, însă este foarte important ca stația de sortare de la Leț să fie construită cât de curând pentru a nu ajunge în situația de a transporta gunoiul nostru pe bani grei în alte județe” – a declarat Tamás Sándor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.