ACTUALITATE 30 martie 2014

Tega provoacă cetăţenii la colectarea door-to-door

de Monica Vrânceanu | 484 vizualizări

Sistemele ar urma să fie plătite în mare parte de către oameni

Societatea de salubrizare Tega SA intenționează să amenajeze în continuare sisteme de colectare door-to-door (din uşă-n uşă, n.r.), însă deoarece costurile în acest sens ar fi prea mari, lansează un concurs prin care asociațiile de proprietari pot accesa sistemele.

După amenajarea în Sfântu Gheorghe a trei puncte de colectare închise cu yală și a unuia door-to-door (acesta din urmă pentru două blocuri din strada Jozsef Attila), Tega a decis că pe viitor se va merge pe cel de-al doilea sistem, care implică rafturi pe care se colectează selectiv.

Lansăm un concurs la care pot lua parte blocurile cu maxim patru etaje, iar asociațiile de proprietari participante vor trebui să satisfacă anumite criterii pentru a se putea înscrie în competiție: să aibă contract de cel puțin un an pentru zonele verzi cu Tega, acordul prin semnătură a cel puțin 80% din locatarii scării/blocului unde se dorește sistemul, iar valoarea datoriilor către Tega, mai mari de 45 de zile, să se situeze sub 5%”, a declarat directorul Tega, Tóth-Birtan Csaba.

Potrivit acestuia, pentru amenajarea sistemelor door-to-door, Tega va lansa în concurs 200.000 de lei din banii de pe lista investițiilor 2014, urmând ca locuitorii care vor beneficia de sistem să contribuie și ei. Contribuția se va face prin „lansare de ofertă”, în condițiile în care un astfel de sistem door-to-door costă în jur de 20.000 de lei, iar Tega vrea să amenajeze cât mai multe și, prin urmare, să contribuie cu cât mai puțin la fiecare.

„Dacă Tega ar finanța cu 50% amenajarea unui astfel de sistem am reuși să facem 20 de puncte de colectare door-to-door. Să vedem dacă asociațiile vin cu oferte mai bune și apoi vom decide”, a mai spus Tóth, menționând că printre criteriile de departajare a asociațiilor se va afla mărirea punctajului pentru cei care vor dori amplasarea sistemelor foarte aproape de blocuri (pentru a evita distrugerea). Ofertele trebuie depuse până pe 30 mai, iar informații suplimentare legate de documentație se obțin la sediul societății. În funcție de cum va fi primit proiectul, Tega intenționează ca în următorii cinci ani să acorde tot câte 200.000 de lei anual pentru amenajarea mai multor astfel de sisteme.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.