LIFESTYLE 31 martie 2014

Obezitatea - 5 cauze ciudate care o influenţează

de Covasna Media | 575 vizualizări

Majoritatea oamenilor presupun că a fi supraponderal înseamnă fie că mâncaţi prea mult, fie că vă mişcaţi prea puţin. Dar unele cercetări sugerează că supraalimentaţia şi sedentarismul nu ar trebui să reprezinte singurele cauze învinovăţite pentru talia noastră care o egalează în circumferinţă pe cea a lunii.

Studiile demonstrează că există şi alte explicaţii pentru obezi­tate, printre care - şi aici fiţi atenţi - ceea ce aveţi la subsoară şi vârsta pe care o avea mama dumneavoastră atunci când v-a născut.

Csid.ro prezintă câteva dintre cele mai neobişnuite lucruri des­pre care se presupune că ar fi legate de obezitate:

Deodorantele

Unele deodorante conţin substanţe chimice care vă pot afecta metabolismul normal, predispunându-vă la creştere pondera­lă. De vreme ce nu recomandăm evitarea deodorantelor şi terorizarea colegilor de lift, ar trebui să evitaţi deodorantele care conţin printre ingrediente aluminiul sau spray-ul cu policlorofol. O alternativă pentru ţinerea sub control a transpiraţiei este folosirea pietrei de alaun.

Temperatura

Aerul condiţionat din timpul verii şi încălzirea din timpul iernii vă pot face mai puţin arţăgoşi, dar de asemenea vă pot îngrăşa. De exemplu, dacă staţi într-o cameră răcoroasă, corpul trebuie să-şi crească metabolismul pentru a vă aduce tempera­tura corpului la normal (la fel într-o cameră prea încălzită). Pur şi simplu, vă puteţi stimula „motoarele” care ard calorii prin scăderea temperaturii din casă în timpul iernii şi prin creşterea ei în timpul verii.

Întreruperea fumatului

Când renunţă la fumat, mulţi oameni se plâng de greutatea pe care au câştigat-o. Există un dram de adevăr aici. În timp ce ţigările sunt adevărate gloanţe pentru plămânii dumneavoastră, ele par să ajute oamenii să-şi controleze greutatea - posibil, parţial, prin distrugerea papilelor gustative. Dar, de asemenea, ele par să ajute prin creşterea ratei metabolice cu până la 10% şi prin reducerea apetitului.

Desigur, nu se recomandă dieta cu tutun, însă putem găsi o cale de mijloc, şi anume folosirea nicotinei - sub formă de plasturi şi gumă - combinată cu o doză mică de cofeină (două ceşti de cafea). Acest cocteil pentru acce­le­rarea metabolismului poate reprezenta o soluţie pentru controlul greutăţii, deoarece cofeina va creşte rata metabolică iar nicotina în doze mici va ţine sub control apetitul. Desigur, acest truc ar trebui pus în aplicare doar cu acordul medicului, pentru ca totul să fie în siguranţă.

Mama dumneavoastră

Conform studiilor, cu cât vârsta mamei era mai mare când v-a născut, cu atât este mai proba­bil să fiţi mai gras. De vreme ce nu puteţi face nimic pentru a schimba istoricul familiei, faptul că aveţi o mamă care, atunci când v-a născut, era mai în vârstă înseamnă că trebuie să acordaţi o mai mare atenţie alimentaţiei dumneavoastră, pentru că sunteţi mai predispus spre îngrăşare.

Partenerul de viaţă

Studiile au arătat că oamenii mai graşi au tendinţa de a-şi alege parteneri graşi, iar acest lucru creşte şansele de a da naştere unor copii şi mai graşi. Nu suntem implicaţi în industria matrimonială, dar merită să subliniem că cel mai bun loc pentru întâlnirea unui partener nu este un restaurant fast-food.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.