ACTUALITATE 3 martie 2014

Apel umanitar: o șansă pentru Cristina!

de Monica Vrânceanu | 1378 vizualizări

O tânără de 30 de ani – Cristina Tau – are nevoie de ajutorul nostru pentru a avea șansa unei vieți normale. Încă foarte tânără, Cristina caută să adune banii necesari pentru a suporta costurile unei intervenții chirurgicale în străinătate. În 2013, Cristina a fost diagnosticată cu o formă rară de suferință neurologică, caracterizată prin mișcări involuntare, spasme musculare și poziții anormale ale diferitelor părţi ale corpului. Primul diagnostic a fost pus la Clinica Colentina București, fiind apoi confirmat și de medicii specialiști ai Clinicii Medicale din Hannover, Germania.

Problemele Cristinei au început încă din copilărie, însă boala a avansat iar acum e nevoie de o intervenție chirurgicală la nivelul creierului – Deep Brain Stimulation (Stimulare Cerebrală Profundă). Intervenția presupune implantarea a doi electrozi la nivelul globilor palidali din creier, conectați la două baterii, introduse la nivelul pieptului, subcutanat, care să substituie prin intermediul impulsurilor electrice pe care le dezvoltă disfuncționalitatea neuromotorie.

Din păcate, operația nu este disponibilă în România, singura șansă fiind realizarea ei în cadrul Clinicii din Germania. Costurile estimative ale intervenției, cu ajutorul formularului E112, se ridică la peste 30.000 de euro, care reprezintă costul aparatului, plus cheltuieli cu spitalizarea, adică încă 6100 de euro.

Pe lângă aceste sume, pe actele primite din Germania apare o observație în care este vorba de costuri suplimentare care se vor plăti într-un anume termen; în plus, mai sunt necesare cheltuielile cu transportul, cazarea persoanei însoțitoare pe perioada spitalizării Cristinei.

În acest moment suntem în faza de pregătire a dosarului pentru accesarea decontării prin intermediul formularului E112, însă chiar și așa, dacă acesta va fi aprobat, se va deconta doar prețul aparatului – cei aproximativ 31.000 de euro și rămâne o parte din cheltuieli de acoperit, motiv pentru care vă solicit sprijinul pentru demararea și strângerea fondurilor necesare intervenției. Programarea pentru aceasta este pentru data de 24 martie, iar până atunci încercăm să găsim soluții pentru acoperirea cheltuielilor și realizarea în termenul stabilit”, spune Cristina.

Puteți dona bani în conturile:

Cont în lei: RO68BRDE360SV70816143600

Cont in euro: RO64BRDE360SV70816223600, COD SWIFT: BRDE ROBU,

Adresa Băncii: str. Socrates nr. 1, Timișoara

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.