ACTUALITATE 1 aprilie 2014

„Sadoveanu” și „Mikó” în cursă pentru titlul de „Biblioteca anului”

de Székely Emőke | 343 vizualizări

Biblioteca Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” din Întorsura Buzăului și cea a Liceului Teoretic „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe au terminat pe primul loc etapa județeană și s-au calificat în etapa națională a concursului „Biblioteca anului”, organizat de Casa Corpului Didactic „Spiru Haret” din Iași.

Echipele participante la acest concurs au realizat un film în care au trebuit să descrie structura infodocumentară din şcoala lor, și să arate de ce au nevoie de bibliotecă, cu ce se diferenţiază de alte biblioteci, de ce o îndrăgesc, cum îi ajută biblioteca să devină adulţi informaţi şi responsabili, activi în propria evoluţie personală şi profesională, de ce merită premiul şi cum deserveşte aceasta nevoile utilizatorilor, comunitatea.

Etapa națională a concursului se va încheia pe data de 13 aprilie, iar câștigătorii vor fi aleși dintre filmele cele mai votate de public.

Organizatorii au postat filmele selectate la etapa naţională pe pagina de Facebook a Casei Corpului Didactic „Spiru Haret” Iaşi. Filmele vor putea fi votate de public (persoane care deţin un cont de Facebook activ, creat până la data de 1 martie 2014) până pe 13 aprilie 2014.

În perioada 13–15 aprilie 2014, juriul creat la Casa Corpului Didactic „Spiru Haret” Iaşi va selecta pentru fiecare categorie (gimnaziu şi liceu), trei filme dintre primele 5 cele mai votate de public. Câştigătorii concursului naţional „Biblioteca anului 2014” vor fi anunţaţi pe pagina de Facebook unde s-a desfăşurat faza naţională a competiţiei, la data de 16 aprilie. Premiile constau în cărți și bani.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.