ACTUALITATE 1 aprilie 2014

Zece copaci plantați la fiecare copac tăiat în Sfântu Gheorghe

de Monica Vrânceanu | 692 vizualizări

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, susține că municipalitatea va planta câte zece copaci pentru fiecare copac tăiat din cauza lucrărilor de reabilitare a infrastructurii stradale din oraș.

După ce mai mulți cetățeni din Sfântu Gheorghe, care locuiesc pe strada Gödri Ferenc, au semnalat cu nemulțumire faptul că Primăria a tăiat mai mulți copaci, deși aceștia erau sănătoși, Antal Árpád a promis public că situația va fi remediată prin plantarea altor zece copaci pentru fiecare copac doborât – chiar dacă asta va însemna locații diferite.

„Este adevărat, s-au tăiat acolo mai mulți copaci, dar decizia a fost inevitabilă. Pentru că Sfântu Gheorghe este parte a unui proiect european de modernizare a infrastructurii, trebuiau respectate anumite elemente ce țineau de lățimea străzii. Indiferent câte calcule am făcut, nu s-a putut evita această soluție de tăiere, cu toată bunăvoința. Ceea ce mă supără este că, dintr-o greșeală a noastră, copacii nu au fost tăiați iarna, astfel că apucaseră deja să înflorească acum. Pot promite însă că pentru fiecare copac tăiat vom planta alți zece, chiar dacă nu în exact același loc – asta ar fi imposibil tocmai din cauza detaliilor tehnice de care spuneam”, a declarat primarul Antal.

În context, primarul a ținut să sublinieze faptul că municipalitatea are tot interesul de a păstra cât mai multe spații verzi și cât mai mulți copaci în oraș, drept pentru care se caută permanent locații pentru plantare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.